Lazar Samardžić (Star Sport)
Lazar Samardžić (Star Sport)

Samardžić nema s kim da igra, ali nameće se kao opasno oružje protiv Mađarske i Crne Gore

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 20:32

Udineze i Empoli remizirali bez golova na Friuliju, a srpski reprezentativac bio ubedljivo najveća pretnja po gol gostiju

Kada se sudare 17. i 18. tim Serije A, kada se na istom fudbalskom borilištu nađu rivali koji su zajedničkim snagama u prvih sedam kola italijanske elite postigli samo pet pogodaka, remi mirnih mreža je vrlo očekivan ishod. Nisu za 90 i kusur minuta na Frijuliju uspeli ni da opepeli Udineze i Empoli, ali dve činjenice isplivale su na videlo uprkos najnepopularnijem rezultatu u fudbalu - 0:0.

Lazar Samardžić u Udinezeu ove sezone nema adekvatnu podršku. Zebrete nisu dovele odgovarajuću zamenu za Beta, najboljeg strelca iz prošle sezone, pa srpski vezista mora da preuzima ogromnu odgovornost maltene u svakom kutku terena, naročito u protivničkoj trećini, kada dođe do završnice akcija. A samo u prvih pola sata, svaki od četiri udarce ka golu Empolija bio je Samardžićev.

Izabrane vesti

Onaj najopasniji iz 13. minuta nažalost nije završio u mreži. Lazar je trznuo glavom sa ivice peterca, ali je lopta završila malo pored gola. Bio je Srbin konstantna opasnost i u drugom delu. Pokušao je jednim projektilom, ali je udarac levicom sa dvadesetak metara uz blagi odbitak završio ni pola metra od rašlji. Činjenica, nije nišan mladog veziste bio idealno podešen, golman Beriša se suočio sa svega jednim udarcem u okvir tokom čitavog meča, ali druga, od dve činjenice s početka teksta jeste ta da bi Samardžić mogao da bude vrlo opasno oružje Orlova u dolazećim kvalifikacionim mečevima Srbije za Euro 2024.

Kroz osam dana A reprezentacija gostovaće Mađarskoj u Budimšešti, a tri dana kasnije na noge joj dolazi Crna Gora. Samardžić definitivno poseduje kvalitet i energiju kojom bi mogao da razmrda u poslednje vreme usnule Orlove i ponudi im mnoštvo ideja u napadu. Septembarski poraz od Mađarske na Marakani uveo je Dragana Stojkovića Piksija i njegove pulene u probleme (iako i dalje sve drže u svojim rukama), a Samardžić od starta sezone govorom tela, te magijom koju je izveo u Napulju kada je bacio na kolena polovinu šampionskog tima, a na kraju krajeva i večerašnjim izdanjem pokazuje da zaslužuje šansu - da li sa klupe, da li od starta.

Činjenica, presedeo je čitav meč protiv Mađarske u Beogradu, protiv Litvanije dobio priliku na kašičicu i odigrao svega pet minuta. Za Udineze, očekivano, od starta sezone igra standardno, ali se njegov tim i dalje muči i jedan je od tri kluba, uz Salernitanu i Kaljari, koji nemaju pobedu od starta sezone.

Empoli je, uprkos epitetu najaslabijeg napada lige i tima koji je tek u prišlom kolu došao do prvog gola i prve pobede u sezoni, bio agresivniji uputivši čak 18 udaraca ka golu domaćina. Pokušali su Azuri da u završnici meča iznenade Udineze i servirali im nekoliko stihijskih napada, počev od udarca Kanćelerija u 90. praćenih sa dva pokušaja rezerviste Nikola Kambijagija u sudijskoj nadoknadi. Ali nerešen ishod je na osnovu svega viđenog bio najpravedniji.

Neprijatno je bilo Lazaru Samardžiću po isteku sat vremena igre jer je nakon kontakta sa protivničkim igračem u svom šesnaestercu sudija Fabri pokazao na belu tačku. Međutim, jasno se videlo da je kontakt vrlo slabog intenziteta i da je Srbin išao od protivničkog igrača. U to se glavni arbitar, nakon gledanja VAR snimka, vrlo brzo uverio i preinačio odluku.

SERIJA A – 8. KOLO

Petak

Empoli - Udineze 0:0

20.45: (2,65) Leče (3,25) Sasuolo (2,75)

Subota

15.00: (1,40) Inter (4,70) Bolonja (8,00)

18.00: (1,90) Juventus (3,50) Torino (4,60)

20.45: (4,10) Đenova (3,50) Milan (2,00)

Nedelja

12.30: (1,75) Monca (3,70) Salernitana (5,40)

15.00: (2,40) Frozinone (3,40) Verona (3,20)

15.00: (2,85) Lacio (3,35) Atalanta (2,65)

18.00: (4,50) Kaljari (3,45) Roma (1,85)

20.45: (1,63) Napoli (4,10) Fjorentina (5,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lazar SamardžićUdinezeEmpoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara