Stadion u Leskovcu (MN Press)
Stadion u Leskovcu (MN Press)

Sami sebi najveći neprijatelji: Leskovčani vređali igrača Čukaričkog na rasnoj osnovi

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 19:22

Sramotne scene...

Mrze nas, ne daju nam, kažnjavaju nas, dvostruski aršini... Godinama se lažemo kako smo eto neki prkosni narod protiv kojeg se kuju svetske zavere i da nikad nismo krivi već nam drugi pakuju.

A onda se ispostavi da nam neprijatelji i nisu potrebni već smo sami sebi dovoljni.

Izabrane vesti

Kako drugačije objasniti da srpska publika na srpskom stadionu vređa igrača srpskog kluba na rasnoj osnovi protiv italijanskog protivnika?!

Neverovatne scene na stadionu u Leskovcu u utakmici Fiorentine i Čukaričkog u 22. minutu!

Domaća publika - istina nekolicina njih - na rasnoj osnovi je vređala vezistu Čukaričkog Ibrahimu Endijajea. On je morao da se požali sudiji koji je nakratko prekinuo utakmicu. Reakcijom redarske službe, vinovnici ružnog čina su prepoznati na tribinama i izbačeni sa utakmice.

Zvanični spiker je potom morao da upozorava publiku u Leskovcu da ne vređa igrače na rasnoj osnovi jer UEFA prema rasizmu ima nultu toleranciju. Valja ipak istaći da je veći deo stadiona - manje ili više svi osim nevaspitanih izgrednika - aplaudirao Endiajeu u znak podrške.

Inače, Ibrahima Endijaje je Senegalac koji je u srpskom fudbalu proveo više vremena nego većina srpskih igrača. Došao je 2012. u Napredak i pet godina nosio dres Čarapana posle čega se otisnuo u Dansku. Vratio se posle šest meseci u Kruševac i proveo još godinu i po dana pod Bagdalom. Prešao je u Čukarički u leto 2019, igrao za Brđane sezonu i po i potom otišao u sudanski Al Hilal. Nakon pola sezone se opet vratio u Srbiju i evo već duže od dve godine je u Čukaričkom.

Duže od 10 godina Ibrahima Endijaje igra u srpskom fudbalu i dočekao je da ga u Leskovcu vređaju na rasnoj osnovi.


tagovi

Ibrahima Ndiaje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara