Samo čudo može da spreči Fortunu da zaigra u Bundesligi sledeće sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 22:34

Bohumu nije pomogao ni Leon Gorecka, koji je sa tribina pružao podršku timu u kom je ponikao - 0:3

Tokom proteklih 11 sezona, klubovi iz Cvajte ostvarili su samo dve pobede u 22 meča plej-ofa, oba puta na strani (Kil pobedio u Kelnu, Hamburg pobedio Hertu u Berlinu), ali nijednom nije uspeo da izbori promociju u Bundesligu, jer su se klubovi iz najvišeg ranga takmičenja uspeli da preokrenu situaciju u revanšu. Ipak, ove godine bi trebalo da se dogodi pravo čudo, pa da Fortuna iz Dizeldorfa ne zaigra u Bundesligi, pošto je u prvom meču plej-ofa slavila u Bohumu sa ubedljivih 3:0 (1:0).

Fortuna je poslednji put u najvišem rangu takmičenja igrala u sezoni 2019/2020, pa će za četiri dana na Merkur Špil Areni, u sedmom gradu po broju stanovnika u Nemačkoj, biti priređen pravi pakao za goste. O tome kakva je atmosfera na ovom objektu, govori činjenica da je u poslednjem kolu ligaškog dela u svim nemačkim ligama, Fortunin meč protiv Magdeburga (50.028 gledalaca) bio peti najposećeniji u zemlji.

Izabrane vesti

Bohumu nije pomogao ni Leon Gorecka, momak koji rođen u Bohumu i stasao u redovima današnjeg domaćina. Sve je po ekipu Hajka Bučera krenulo po zlu još u 14. minutu, kada je posle Hristos Colis sjajno gađao u gol direktno iz kornera, a loše postavljeni Filip Hofman loptu poslao u sopstvenu mrežu.

Taj trenutak je potpuno poremetio domaćina, koji je morao sve više da se otvara kako je meč odmicao, što je otvaralo mnogo prostora za kontranapade Fortune. Upravo iz jedne takve situacije, posle kornera za domaćina, ekipa Danijea Tiunea je razvila ubitačnu kontru, koju je u pogodak pretvorio Feliks Klaus na dodavanje raspoloženog Colisa.

Već u osmm minutu potpuni nokaut Bohuma. Ponovo je u prvom planu bio Hristos Colis, koji je odlično gađao u bliži ugao, Andreas Lute očajno reagovao, a na odbijenu loptu natrčao Janik Engelhart i poslao je u domaću mrežu.

Nekadašnji igrač Partizana Takuma Asano bio je starter u ekipi Bohuma, ali ga je posle prilično bledog izdanja u prvih sat vremena meča zamenio Mortic Brošinski. Domaćinu je u pojedninim trenucima nedostajalo i malo šanse. Pri rezultatu 0:1 pretili su Bernardo, Filip Hofman i Kevin Štoger, dok je na kraju odličnu šansu, da makar ostavi veću nadu svom timu u revanšu za četiri dana.

Fortuna je izjednačila najveću pobedu jednog tima u plej-ofu za ulazak u Bundesligu. Nirnberg je 2009. godine savladao Energi Kotbus u gostima sa 3:0.



tagovi

Fortuna Diseldorf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara