Havi Galan (https://twitter.com/Atleti)
Havi Galan (https://twitter.com/Atleti)

Samo je Vinisijus bolje driblao od njega: Atletiko predstavio niskobudžetno pojačanje na levom boku

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 18:49

Havi Galan potpisao trogodišnji ugovor sa madridskim klubom

Atletiko Madrid se pohvalio prvim pojačanjem u letnjem prelaznom roku. Nimalo skupim i zvučnim, ali vrlo zanimljivim. Novi fudbaler madridskog kluba je Havi Galan.

Reč je o 28-godišnjem levom beku koji je u prethodne dve sezone nosio dres Selte. I to sa velikim uspehom pošto ga je u jednom trenutku i Barselona stavila na listu interesantnih joj igrača. Ipak, na kraju – Atletiko i trogodišnji ugovor karijere u 29. godini života.

Izabrane vesti

Bio je Dijegu Simeoneu potreban novi levi bek, Reinildo se neće vratiti na teren pre oktobra, Renana Lodija je još početkom godine precrtao, pa će praktično od starta sezone Galan biti prva opcija kraj leve-aut linije. Atletiko je navodno bio zainteresovan i za Milanovog Tea Ernandeza, ali su ga Rosoneri ohladili cenom od 80.000.000 evra. Galan će ih pak koštati 16 puta manje.

Naime, prema navodima Marke Atletiko će Selti platiti 5.000.000 evra i u suprotnom smeru poslati mladog Manua Sančeza, takođe levog beka koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Osasuni. Tražio je doduše i klub iz Viga više, navodno oko 18.000.000 evra, ali je višenedeljnim pregovorima i ubacivanjem Sančeza u posao Atletiko značajno umanjio cenu. I dobio odličnog igrača.

Galan je pažnju na sebe skrenuo prvenstveno igrom u ofanzivi. U prilog tome govori podatak da je jedino Vinisijus Žunior imao više uspešnih driblinga od njega u protekloj sezoni Primere, a da je samo novo pojačanje Real Madrida Fran Garsija češće unosio loptu u protivničku trećinu terena od 28-godišnjeg Havija.

Španac je u Seltu stigao iz Ueske za 4.000.000 evra, a u prethodne dve sezone za klub iz Viga odigrao je 79 utakmica uz jedan postignut i sedam nameštenih golova.



tagovi

Havi GalanAtletiko MadridTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara