Diogo Žota i Džejmi Vardi (©MOZZART Bet)
Diogo Žota i Džejmi Vardi (©MOZZART Bet)

Samo Klop zna kako mu je, a Vardi je "namirisao krv"

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 14:39

Zanimljiv okršaj nas očekuje na Enfildu između Liverpula i Lestera

Samo Jirgen Klop zna kako mu je pred večerašnji dvoboj s Lesterom. Minula reprezentativna pauza potpuno mu je zagorčala ionako već komplikovanu situaciju, koja već preti da bude traumatična. Liverpul, naime, u jednom od derbija 9. kola Premijer lige dočekuje Lisice bez gomile važnih aduta.

Kada je krajem oktobra potvrđeno da će stub odbrane Virdžil van Dajk zbog povrede kolena morati da propusti veći deo aktuelne sezone, na Enfildu su bili u neverici. Nedugo potom prešli su u još gore stanje. Aleksander-Arnold je povredio list, koleno je stradalo Džou Gomezu, Robertsona je protiv Srbije mučila zadnja loža, Salah se u Egiptu zarazio korona virusom, a onda se dogodila i povreda Hendersona protiv Belgije. Verovatno zadnja loža. Ni tu nije kraj malerima, jer je mladi štoper Ris Vilijams, koji je planiran da menja nedostupne asove doživeo povredu kuka u duelu mlade reprezentacije Engleske i neizvestan je za susret s Lesterom.

Izabrane vesti

Olakšavajuća okolnost za nemačkog stručnjaka je što su se Tijago Alkantara i Fabinjo vratili treninzima, ali ostaje da se vidi da li će ih Klop odmah ubaciti u vatru protiv Lisica, koje su vezale tri pobede, i to protiv opasnih rivala poput Arsenala, Lidsa i Vulverhemptona. Plus, trener gostiju Brendan Rodžers ima neke račune da podmiri sa Liverpulom, na čijoj klupi nije uspeo da ostvari pun potencijal, dok je prvi strelac ekipe Džejmi Vardi posebno inspirisan kada igra protiv Redsa, pošto je pogodio na sedam od 11 dvoboja. A, nema sumnje da je "namirisao krv", pošto Liverpul ima problema sa odbrambenim opcijama, zbog čega ja na šest od osam dosadašnjih duela igrao sa različitim centralnim bekovima.

Pre meča, Lester može da se pohvali ne samo boljim skorom na tabeli, već i većinom zdravih igrača. U ambulanti su samo Amarti, Ndidi i Sojunču, pa ostaje da se vidi može li da posle devet neuspečoh pokušaja pokori Enfild. Poslednji put to je učinio na kraju 20. veka. Ipak, jedna zanimljivost posebno "bode oči". Naime, Crveni su u seriji od 63 domaća meča u ligi bez poraza i večeras juri klupski rekord, a upravo je Lester januara 1981. godine prekinuo tadašnji niz Redsa od 63 utakmice.

Ipak, mnogo statistike koje volimo da vidimo su bezvredne kada je reč o uočavanju različitih uglova klađenja. Ali, ponekad su suviše dobri da bismo ih ignorisali. Evo recimo, Lester je ove sezone stvorio najmanje šansi po utakmici iz igre u čitavoj ligi. Manje od Barnlija. Manje od Vest Broma. Međutim, Lisice su u vrhu Premijer lige. Mozak je pomućen, zar ne?

Prosek od samo 5,1 šanse stvorene iz otvorene igre nije održiv u smislu da je Lester pravi kandidat za titulu. I uprkos nevolji Liverpula zbog povreda, Rodžersova ekipa bi mogla da ima veoma jak test realnih očekivanja na Enfildu. Uz kadrovske probleme u odbrani i Mohameda Salaha zbog bolesti, Klop će se verovatno voditi filozofijom da je napad najbolja odbrana, a još ima dovoljno kvaliteta u vidu Manea, Firmina i Žote.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Njukasl – Čelsi 0:2 (0:1)

/Fernandez 10ag, Abraham 65/

Aston Vila – Brajton 1:2 (0:1)

/Konsa 47 – Velbek 12, Marč 56/

Totenhem – Mančester Siti 2:0 (1:0)

/Son 5, Lo Selso 65/

Mančester Junajted - Vest Bromvič Albion 1:0 (0:0)

/Bruno Fernandeš 56pen/

Nedelja

Fulam - Everton 2:3 (1:3)

/Rid 15, Loftus Čik 70 - Kalvert Luin 1, 29, Dukure 35/

15.00: (2,90) Šefild Junajted (3,25) Vest Hem (2,50)

17.30: (3,10) Lids (3,40) Arsenal (2,30)

20.15: (2,00) Liverpul (3,60) Lester (3,70)

Ponedeljak

18.30: (2,80) Barnli (2,85) Kristal Palas (2,90)

21.00: (2,40) Vulverhempton (3,20) Sautempton (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulLesterPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara