Roni (©Reuters)
Roni (©Reuters)

Samo Palmeiras može da prestigne Botafogo

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 22:00

Brazil 1: Šampion u naletu, igra sve bolje i mogao bi da odbrani titulu koja je sada bliže Riju i senzacionalnom lideru. Dimitri Paje još bez debija za Moreplovce

Pre početka šampionata Brazila, braniocu titule Palmeirasu i šampionu Južne Amerike Flamengu davanu su najveće šanse za tron, ali je neočekivano u prvi plan iskočio Botafogo, klub koji je samo pre tri godine bio drugoligaš.

Ekipa iz Rija na nešto više od polovine Brazileiraa ima čak 11 bodova više od najbližeg konkurenta, Palmeirasa. Flamengo je očajan, teško će do borbe za trofej, pa Verdao ostaje jedini legitimni konkurent Botafogu za krunu u zemlji fudbala.

Izabrane vesti

Palmeiras je dobio Kruzeiro i Kujabu u poslednja dva kola Serije A, nije primio gol već četiri meča, računajući i duel Kopa Libertadores. Tim koji s klupe predvodi Portugalac Abel Fereira je već u polufinalu elitnog takmičenja na tlu Južne Amerike posle pobede u prvom meču četvrtifinala protiv kolumbijske Pereire sa čak 4:0 u gostima.

U Sao Paulu noćas (23.30) stiže davljenik Vasko koji je sve bolji, sakupio je sedam bodova u prethodna tri kola, ali i dalje nije pobegao iz opasne zone. Dres Moreplovaca ovog meseca zadužio je Francuz Dimitri Paje, nekadašnji as Marselja i Vest Hema, ali on još nije debitovao za novi tim zbog suspenzije iz prošle sezone kada je noso dres francuskog velikana.

23.30: (1,45) Palmeiras (3,80) Vasko (7,75)

Problem za Verdao je bio kasni povratak iz Kolumbije zbog problema sa avionom, pa je pred dolazak tima iz Rija Portugalac Fereira imao samo jedan trening. Ze Rafel i Žon Žon su suspendovani zbog kartona za domaćina. Fereira je najavio najjači tim, pa se očekuje da će standardni kvartet u napadu Roni, Dudu, Rafael Vejga i Artur da budu zaduženi za golove.

-------------

Sve utakmice brazilske Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Trener Vaska Ramon Dijaz moraće da izvrši jednu izmenu u odnosu na meč sa Atletiko Mineirom prošle nedelje, kada je pao šampion Brazila iz 2021. godine – 1:0. Suspendovan je Leo, a alternative za mesto u startnih 11 su Kapaso i Majkon. Osim Lea i Pajea, za goste su van stroja Gabrijel Dijas i De Luka.

U prvom kolu nove sezone u Riju bilo je 2:2 u duelu ovih timova, iako je Vasko vodio sa 2:0. Pedro Raul i Gabrijel Pek su u prvih 45 minuta zatresli mrežu šampiona. Rafael Navaro i Artur, ovogodišnje pojačanje iz Bragantina, su doneli bod prvaku Južne Amerike iz 2021. i 2022. godine.

-----------------------

Reši lagani dnevni izazzov i osvoji jednu od 10 dnevnih nagrada.

-----------------------

BRAZIL 1 – 21. KOLO

Subota

Flamengo – Internasional 0:0

Nedelja

Korintijans – Gojas 1:1 (0:0)

/Majkon 82 – Giljerme 59pen/

Bragantino – Kujaba u toku

Amerika – Sao Paulo u toku

Atletiko Mineiro – Santos u toku

Botafogo – Baija u toku

23.30: (1,85) Atletiko Parananese (3,50) Fluminense (4,40)

23.30: (1,62) Fortaleza (3,80) Koritiba (5,80)

23.30: (1,45) Palmeiras (3,80) Vasko (7,75)

23.55: (2,00) Gremio (3,45) Kruzeiro (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilPalmeirasVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara