(©Starsport)
(©Starsport)

Samo Rikardo može do trofeja

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 10:01

Napadač Partizana dva kola pre kraja prvi strelac lige

Trofej Kupa je ostao nedostupan za Partizan još jesenas i to prvi put još od 2014. crno-belih neće biti u finalu. Nešto malo duže je trajala nada da tim može da se bori za titulu. Ali, sve kada se sabere, na zimskoj polusezoni je bilo jasno da je ova sezona za klub iz Humske propala ranije nego ikada u poslednjih 20 godina.

Dva kola pre kraja Partizan praktično više nema ni zašta da se bori. Neverovatan splet okolnosti, da TSC i Čukarički osvoje samo po bod u poslednjih 180 minuta, a da crno-beli dobiju obe utakmice, može da ih dovede do drugog mesta. Koliko je to realno...

Izabrane vesti

Jedini čovek koji u sastavu Parnog valjka ima motiv da se bori do kraja je – Rikardo Gomeš. Jedini koji ima šansu da na kraju Mozzart Bet Superlige podigne trofej. I to da odbrani trofej.

Napadač Partizana je najbolji strelac lige sa 18 golova na dva kola pre kraja. Njegov jedini konkurent za trofej Zlatne kopačke, Aleksandar Katai, odigrao je juče utakmicu u Kragujevcu i nije se upisao u strelce, ostao je na koti 17. Tako Rikardo Gomeš ima priliku večeras u Novom Sadu (19.00) da dodatno pobegne perjanici Crvene zvezde.

Na devet dosadašnjih utakmica protiv Vojvodine Rikardo je pet puta bio strelac, doduše samo jednom u Novom Sadu. Ove sezone u dva okršaja sa Novosađanima nije se upisao u strelce, bio je tek asistent za jedan gol u Humskoj (4:1).

Koliko je Partizanova sezona drastično lošija nego prošla vidi se i na primeru najboljeg strelca lige. Dok je Gomeš lani osvojio Zlatnu kopačku sa 29 pogodaka u Mozzart Bet Superligi, sada ima čak 11 golova manje. S obzirom na to koliko je loše crno-beli tim odigrao takmičarsku godinu, nekako je čudo da je i pored toga napadač sa Zelenortskih ostrva i dalje na prvom mestu liste strelaca.

Sve kada se sabere, Rikardo Gomeš je do sada dao 67 golova u prvenstvu Srbije i najbolji je strelac među strancima, a peti najbolji generalno u istoriji srpskog elitnog šampionata (računa se od 2006. godine). Pitanje je samo da li će biti tu i sledeće sezone, da eventualno brani „duplu krunu“ među golgeterima i pojuri het-trik...

MOZZART BET SUPERLIGA

PLEJ-OF, 36. KOLO

Subota

Radnički - Crvena zvezda 1:1 (0:0)

/Zorić 84 - Ivanić 84/

Nedelja

17.00: (8,50) Voždovac (4,70) Čukarički (1,38)

19.00: (3,20) Vojvodina (3,40) Partizan (2,25)

21.00: (6,25) Novi Pazar (3,90) TSC Bačka Topola (1,57)



tagovi

Rikardo GomešFK PartizanFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara