Obamejang (©Reuters)
Obamejang (©Reuters)

Samo Sautempton ne može da pobedi Arsenal, rapsodija Bjelsinog Lidsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.12.20. | 21:02

Vatromet na Eland roudu, Vardi neće po dobru pamtiti rekordni 223. nastup u dresu Lestera

Ni nakon 33 godine Sautempton nije uspeo da slavi na stadionu Arsenala. Imali su i igrača više, ali je ekipa Mikela Arteta izdržala i može biti srećna sa osvojenim bodom (1:1), imaju ih tek 14 u Premijer ligi ove sezone. Kapiten Obamejan je probio led i postigao treći pogodak u ligi, Tobdžije su ih sakupile svega 11 u 13 odigranih kola. Tužna sezona Arsenala se nastavlja, kajaće se Sveci što nisu iskoristili prilike na Emiretjsu.

Opipavanje snaga u uvodnim minutima, a onda je u sekundi poklekla čitava odbrana Arsenala, dobar pas Adamsa ka nekadašnjem Tobdžiji Tiju Volkotu, koji beži zadnjoj liniji domaćina u 18. minutu i lob udarcem matira Lena. Pre par godina su jedva čekali da ga se reše, a danas je u situaciji da im lobuje golmana i to na Emirejtsu. Samo dva čoveka postigla su više golova od Volkota na stadionu sa severa prestonice. Hitronogi Englez postigao je svoj 38. pogodak na stadionu koji je do skora zvao svojim domom, više su uspeli da postignu samo Robin Van Persi (46) i Olivije Žiru (40). Do kraja prvog dela igre očekivana inicijativa Gunera, ali jalova, pokušaj Pepea iz 29. minuta izblokirala je odbrana Sotona, potom je Sebaljos pao u kaznenom prostoru rivala, sudiji Polu Tirniju nije palo na pamet da pokaže na belu tačku.

Izabrane vesti

Otišlo se na odmor sa minimalnom prednošću Sautemptona, a od samog starta nastavka se stekao utisak da Arsenal igra sa nekom novom energijom. Usledila je i kruna početne inicijative, odličnu akciju je u 52. minutu pred kaznenim prostorom Svetaca započeo Saka, Obamejan je propustio loptu Nketiji i otrčao iza odbrane gostiju, dobio je dobar pas od mladog engleskog reprezentativca i konačno prekino svoj post u Premijer ligi, treći gol Gabonca, još jedan jasan pokazatelj kakvu sezonu igraju Guneri. Pripretio je potom Saka u 61. minutu gostujućem sastavu, dobro je zagrejao rukavice Mekartiju, ali promene rezultata nije bilo. Nije prošlo ni 60 sekundi od nove dobre prilike za sastav sa severa Londona, kada je mrak na oči pao Gabrijelu. Oborio je Volkota na sredini terena i zaradio drugi žuti karton, Arsenal je ostao sa desetoricom, bio je to sedmi crveni karton Tobdžija od ako je Arteta preuzeo ekipu sredinom minule sezone.

Jasno, usledila je inicijativa izabranika Ralfa Hazenhitla, imao je domaćin i sreće u 70. minutu, kada je Redmond zatresao prečku. Dobre invervencije Luiza i Lena sprečile su Sautempton da ekspresno stigne do novog vođstva. U finišu je ponovo Redmond pripretio domaćinu, ovoga puta je iz dobre pozicije pogodio spoljni deo mreže. Mogao je Holding da šokira goste, ali je u poslednjim sekundama utakmice pogodio prečku nakon centaršuta Sake. Podela bodova na Emirejtsu, Arsenal može da bude zadovoljan, navijači svakako ne.

Daleko zanimljivije bilo je na Eland roudu, gde je Lids dočekao Njukasl, gostu su poveli preko Hendrika, ali izgleda da su tako otvorili Pandorinu kutiju. Bamford je izjednačio samo devet minuta kasnije i sa 1:1 se otišlo na odmor, da bi nakon 15 minuta igre u nastavku Rodrigo preokrenuo rezultat. Kjaran Klark u 65. minutu poravnava rezultat, nisu Svrake ni slutile da im se sprema katastrofa. U periodu od 77. do 88. minutu Darlou je tri puta morao da vadi loptu iz mreže, redom su golove postizali Dalas, Alioski i Herison, dve asistencije upisao je vremešni Pablo Ernandez.

Everton je upisao još jednu veliku pobedu, nakon Čelsija skalp su skinuli i Lesteru i to još jednom bez pomoći najkreativnijeg igrača Hamesa Rodrigeza. Rišarlison je pogodio za prednost Karamela u 21. minutu, da bi sastav iz Liverpula doživeo veliki peh pred kraj prvog dela igre, kada je Alan morao da napusti teren na nosilima zbog povrede. To Karamele ipak nije sprečilo da udvostruče prednost u 72. minutu preko Holgejta. Poput Čelsija za vikend i Lester je bio dominantan protiv ekipe Karla Anćelotija, ali nije uspevao da iskoristi svoje šanse, Rekorder po broju nastupa u dresu Lisica u Premijer ligi Džejmi Vardi (223) i drugovi na kraju nisu ni savladali Olsena, Everton je pokazao da je jako ozbiljan ove sezone.


PREMIJER LIGA - 13. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Čelsi 2:1 (0:0)

/Podens 66, Neto 90+5 - Žiru 49/

Mančester Siti - VBA 1:1 (1:1)

/Gundogan 30 - Dijaš 43ag/

Sreda

Arsenal - Sautempton 1:1 (0:1)

/Obamejan 52, Gabrijel 62ck - Volkot 18/

Lids - Njukasl 5:2 (1:1)

/Bamford 35, Rodrigo 61, Dalas 77, Alioski 85, Herison 88 - Hendrik 26, Klark 65/

Lester - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 21, Holgejt 72/

Fulam - Brajton u toku

Liverpul - Totenhem u toku

Vest Hem - Kristal Palas u toku

Četvrtak

19.00: (1,82) Aston Vila (3,50) Barnli (4,60)

21.00: (6,75) Šefild Junajted (4,10) Mančester Junajted (1,52)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Džejmi VardiGabrijel MagaljaešPjer Emerik ObamejanTio VolkotMarselo Bijelsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara