(©MN Press)
(©MN Press)

Samo Srbiji ni bod protiv Mađarske

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 08:31

Čudnovat tok kvalifikacija za EP

Prošla je Mađarska prva kroz cilj u Grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naše severne komšije su remijem u Bugarskoj (2:2) u 96. minutu osvojile neophodni bod da bi izborile plasman na šampionat kontinenta u Nemačkoj. Biće im dovoljno da u poslednjem kolu, u Budimpešti protiv Crne Gore, takođe osvoje bod, pa da postanu pobednici grupe.

Kuriozitet kvalifikacija je da od svih timova u grupi, a opšti je stav u javnosti da je ona slabija, odnosno, lakša nego ikad, jedino Srbija nije uspela da osvoji ni bod protiv Mađarske!

Izabrane vesti

Crna Gora je u Podgorici remizirala sa ekipom Marka Rosija (0:0), Litvanija je prošlog meseca čak vodila sa dva razlike na svom terenu, ali se završilo sa 2:2, dok je, eto, sinoć Bugarska takođe imala u rukama pobedu, međutim, autogol u 96. minutu je doneo Mađarima remi i vizu za EP (2:2).

Jedino je, kada se sve sabere, samo Srbija doživela oba poraza od Mađara. Možda su, a tako tvrdi i selektor Dragan Stojković, oba nezaslužena, ipak, na semaforu će ostati da su komšije slavile i u Beogradu i u Budimpešti sa po 2:1.

Da su kvalifikacije neka druga vrsta sporta, kakva god grupa da je u pitanju, pokazao je upravo primer Mađarske. Nakon trijumfa nad Srbijom na Puškaš areni, već je počeo da se slavi plasman na Evropsko prvenstvo. Bila su Rosijevom timu potrebna dva boda iz mečeva sa Litvanijom i Bugarskom, ekipama koje su odavno ostale bez takmičarskog motiva u kvalifikacijama.

Možda je u mađarskom taboru posle pobede nad Srbijom napravljena svadbarska atmosfera i uhvatio ih čuveni „lako ćemo“ virus, tek umalo da sami sebi naprave ozbiljnu zavrzlamu. Najpre su jedva iščupali bod u Kaunasu, a onda još teže taj drugi u Sofiji.

I to je neka lekcija. Koliko god sve delovalo lako i nadohvat ruke, nema opuštanja dok se posao ne dovede do kraja. Zato bi bilo dobro da i reprezentacija Srbije u nedelju u Leskovcu, iako joj je dosta i bod da osvoji drugo mesto, ne čeka da isteče 90 minuta, već da proba da što ranije izbije Bugarima iz glave ideju o iznenađenju. Kvalitet je, svakako, debelo na strani Orlova.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija MađarskeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara