(© Reuters)
(© Reuters)

Samoubistvo Barselone: Granatiran Nou Kamp! Pike i Umtiti smanjili šanse za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.04.21. | 20:53

Katalonci propustili veliku šansu iako su vodili dve trećine utakmice – 1:2

Samoubistvo Barselone! Pozvao ju je Atletiko u šampionsku trku, otvorio joj put do prvog mesta, ponudio se kao nikad prethodnih godina, ali su Katalonci rekli „neka, hvala“. Kao da neće da budu prvaci Španije, odbili su poklon lidera La Lige sa San Mamesa i šokatnim porazom od Granade (1:2) dodatno zakomplikovali borbu za naslov.

Vodio je tim Ronalda Kumana protiv, na prvi pogled, nezainteresovanog rivala, čekao da istekne vreme i sam sebi pucao u noge. Primio je dva gola zbog grešaka poslednje linije, ostao na drugoj poziciji, propustio da izbije na vrh i olakša posao u preostalih pet rundi.

Izabrane vesti

Direktni krivci za ovaj rasplet su Oskar Mingeza, Đerar Pike i Samuel Umtiti. Prvi je promašio loptu u pokušaju da preseče pas Luisa Suareza ka Darvinu Mašisu i omogućio krilnom napadaču gostuju da iz prve pretnje matira Marka Andrea ter Štegena, a druga dvojica prilikom mata Horhea Molinečovek ima 39 godina i dokaz je da klasični špicevi ne umiru – izgledala kako da nikad nisu pričali, a pet sezona su saigrači. Sa takvim štoperima Barsa i ne zaslužuje da uzme titulu.

Lionelu Mesiju svaka čast. Stekao se utisak da bi mu lakše bilo kad bi sam igrao. Dobro, i sa pomahnitalim Antoanom Grizmanom. Ovako, kad za saigrače ima neke od fudbalera koji se samo zovu fudbalerima Barselone, a upitno je da li njen dres zaslužiju, može samo da se nervira. Iako se obradovao sredinom prvog poluvremena kad je na dodavanje Francuza postgao već 19. gol u 2021. Ima i osam asistencija od početka godine. Nijedan drugi fudbalera u „ligama petice“ ne doprinosi timu kao Argentinac.

I onda dolazimo do pitanja – čemu. Čemu, kad Leo igra sa Mingezom, Pikeom i Umtitijem? U ovako bitnoj utakmici, koja maltene lomi sezonu, napravili su kikseve karakteristične za amaterski nivo fudbala, otvorili Granadi put ka prvoj pobedi na Nou Kampu u istoriji, a šampionsku trku učinili ultrazanimljivom.

Četiri tima su smeštena u samo tri boda.

Već u nedelju veče Barsa odlazi u Valensiju, 8. maja na Nou Kampu čeka Atletiko u derbiju sezone – istog dana Real je u Madridu domaćin Sevilji - dok u završna dva kola gostuje Levanteu i čeka Seltu. Atletiko pre susreta u Kataloniji mora na crtu davljeniku Elčeu, posle obračuna sa Barsleonom na „Vanda Metropiltano“ dolaze Sosijedad i Osasuna, na na zatvaranju ide u Valjadolid. Real će, pak, posle dva vezana susreta na domaćem terenu (Osasuna, pa Sevilja) putovati u Andaluziju na megdan Granadi – upravo smo se uverili koliko ona ume da bude opasna – a posle duela na San Mamesu sa Bilbaom trku za bodove će okončati protiv Viljareala na stadionu „Alfredo di Stefano“. Da ne zaboravimo Sevilju. Jedini tim koji je dobio svaku utakmicu u poslednjih pet kola. U ponedeljak čeka Bilbao, ide na noge Realu, zatim joj dolazi Valensija, odlazi na Madrigal i na kraju u Andaluziju dolazi Alaves.

Vri kao u loncu!

PRIMERA, 33. KOLO, ZAOSTALI MEČ

Barselona – Granada 1:2 (1:0)

/Mesi 23 – Mačis 63, Molina 79/



tagovi

BarselonaGranadaLionel MesiĐerar PikeSamjuel Umtiti

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara