Navijači Kostarike
Navijači Kostarike

Šampion Kostarike bez trojice reprezentativaca ide po još jedan trofej

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 23:05

Saprisa dočekuje Santos od 02.15 časova po srednjoevropskom vremenu u prvom meču četvrtfinala nacionalnog kupa. Od 02.00 Sporting San Hoze će dočekati Kartahines

Nastavlja se Kup Kostarike, na programu su u noći između utorka i srede prvi mečevi četvrtfinala. Osam ekipa je preskočilo prvu prepreku u nacionalnom kupu, jednom od retkih kroz istoriju koji su se igrali. Noćas su na programu dve utakmice, od 02.00 se sastaju Sporting San Hoze i Kartahines, a 15 minuta kasnije počinje duel Deportivo Saprise i Santosa.

U normalnim okolnostima Saprisa bi bila najveći favorit za osvajanje trofeja, pošto je pre samo tri nedelje podigla 37. titulu u Kostariki, osvojivši Aperturu. Ipak, na Mundijalu u Kataru ima trojicu igrača, defanzivca Kendala Vastona i veziste Justina Salasa i Alvara Zamoru, što mu otežava malo posao.

Izabrane vesti

Reč je naravno o trojici izuzetno važnih fudbalera za igru šampiona, mada i bez njih je Saprisa prilično lako došla do četvrtfinala. Doduše, imao je lak posao, protiv drugoligaša Urugvaja. Savladao ga je dva puta, sa po 4:0 i 2:0.

Sada ga očekuje znatno teži zadatak, u goste mu dolazi prvoligaš Santos. Istina, nije baš tim iz samog vrha, u Aperturi je iz 16 mečeva sakupio samo pet poena i na zbirnoj tabeli je bio pretposlednji od 12 timova.

02.15: (1,45) Saprisa (4,10) Santos (6,75)

Jedini susret Saprise i Santosa, 22. septembra, pripao je šampionu. Kao gost Saprisa je slavila sa 1:0, golom veziste Rajana Bolanjosa.

Pre ove utakmice počeće susret Sportinga i Kartahinesa, što je takođe susret dva prvoligaša. U osmini finala Sporting San Hoze je savladao Zeledon dva puta, sa po 1:0 i 4:1. Kartahines je bio bolji od drugoligaša Turijalbe, takođe na oba susreta, sa po 1:0.

U Aperturi je San Hoze savladao Kartahines kod kuće sa 2:1. Sporting je bio treći u A grupi, odnosno peti na zbirnoj tabeli. Za malo je ostao bez mesta u plej-ofu. Kartahines je za pet poena bio lošiji od Sportinga.

Preostala dva meča na programu su takođe u sredu, od 22.00 časova po srednjoevropskom vremenu. Revanši se igraju u nedelju.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KUP KOSTARIKE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

02.00: (1,70) Sporting San Hoze (3,50) Kartahines (4,80)

02.15: (1,45) Saprisa (4,10) Santos (6,75)

22.00: Gresija - Alahuelense

22.00: Eredijano - Puntarenas

Revanši su na programu u nedelju

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup KostarikeDeportivo SaprisaSantos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara