(©FK Shekndija/Facebook)
(©FK Shekndija/Facebook)

Šampionov najbolji meč, Škupi sebično čuva vrh i sanja prvu titulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 10:00

Nema većih promena na tabeli u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi (PMFL) posle devetog kola i reprezentativne pauze koja sledi ...

Šampion Škendija opravdao je očekivanja i odigrao najbolji meč u sezoni u domaćoj utakmici. Borec je platio svu nervozu u proteklom periodu i na Gradskom stadionu u Tetovu je poražen sa 0:3. Dva igrača Brune Akrapovića

koji su bili najbolji na terenu su novo pojačanje. Sindit Guri, koji je postigao prva dva gola u dresu Škendije, kao i krilni napadač Ljupčo Doriev, koji je postigao atraktivan gol i takođe uspeo da iznudi penal.

Izabrane vesti

Guri, koji je u Tetovo stigao kao zamena za Besarta Ibraimija, proradio je na drugom meču u dresu novog kluba. On se smatra glavnim adutom u napadu i ova dva gola će mu sigurno povećati samopouzdanje. Škendija je ovom ubedljivom pobedom u kojoj je ponudila sva tri gola u prvom poluvremenu nastavio tradiciju sa Borecom i u trećem meču od četiri na domaćoj sceni šalje rivala za Velesa sa najmanje tri komada u mreži. Ovo je drugi najubedljiviji trijumf Škendije ove sezone, ali je šampion odigrao najbolji meč jer je igrom i pritiskom koji je vršio na protivnika imao potpunu kontrolu od prvog do poslednjeg minuta.

Kada je reč o vrhu makedonskog fudbala, Škupi predvođen legendom Goce Sedloskim sebično zadržava tu poziciju. Tim sa Čaira odigrao je sjajan derbi kod kuće i u duelu sa bivšim šampionom Rabotnički je slavio sigurno (2:0). Već treće kolo zaredom lider na tabeli je tim koji ima najozbiljnije ambicije za tron u Makedoniji – Škupi je u nizu od tri pobede, a pored Rabotničkog slavio je nad Akademijom Pandev (3:1) i Borecom (3:0).

Kako prvenstvo prolazi, euforija u Čairu raste. Ovaj tim pod imenom Škupi nije osvojio nijednu titulu. Poslednja je osvojena 2001, ali tada pod imenom Sloga Jugomagnat. I mada uprava i navijači Škupija baštine tradiciju i istoriju Sloge, Fudbalski savez Makedonije im to ne priznaje. Ova sezona se zato vidi kao šansa da Škupi prvi put postane prvak Makedonije.

U Bitolju je odigran "bratski derbi" između Pelistera i Tikveša. Na terenu uspavanka – rezultat je bio 0:0 – ali zato su akteri na tribinama, navijači „Čkembari“ i „Lozari“ imali predstavu za čistu desetku. Zajedno su navijali sa iste tribine u čast bratimljenja i napravili pirotehničku predstavu, a nakon duela pozdravili fudbalere aplauzom, iako ih oni nisu nagradili golovima.

U ostalim utakmicama devetog kola, Makedonija Đorče Petrov je golom Ermedina Ademau samom finišu izbegla poraz od Renove (1:1), Bregalnica u Štipu je zahvaljujući Marjanu Altiparmakovskom savladala Strugu (1:0) , dok na duelu Skoplje – Akademija Pandev nije bilo golova. Domaći su bili bliži pobedi, ali je realizacija zakazala kada je to bilo najpotrebnije.

MAKEDONIJA 1 – 9. KOLO


Subota

15:00: Bregalnica – Struga 1:0 (1:0)

15:00: Skoplje – Akademija Pandev 0:0 (0:0)

15:00: Makedonija Đ.P – Renova 1:1 (0:0)

15:00: Pelister – Tikveš 0:0 (0:0)

15:00: Škendija – Borec 3:0 (3:0)

N

edelja

15:00: Škupi – Rabotnički 2:0 (1:0)

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Škupi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara