Panatinaikos (©Reuters)
Panatinaikos (©Reuters)

Šampionska trka u troje u Grčkoj, Olimpijakos više nije u njoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 21:53

PAO dobio večiti derbi (2:0), PAOK u poslednjem minutu slomio Ilićev Atromitos (2:0)

Postala je liga Grčke jedna od najzanimljivijih i najneizvesnijih u Evropi u poslednje dve-tri godine. I ove će biti napeto do kraja, pošto su se tri kluba izdvojila na vrhu, a sabila su se u tri boda. Ali, novitet je da među njima nije – Olimpijakos.

Naravno, daleko je kraj sezone i nisu sve lađe potonule crveno-belima iz Pireja, ali večeras su izgubili večiti derbi od Panatinaikosa i sada su već u ozbiljnom zaostatku za triom ispred koji čine PAOK, AEK i Panatinaikos.

Izabrane vesti

Pred praznim tribinama PAO je bio bolji tim od Olija i slavio sa 2:0, čime se odvojio od najvećeg rivala za šest bodova. Bilo je potrebno malo vremena Fatihu Terimu da pohvata konce kada je seo na klupu Zelenih posle odlaska Ivana Jovanovića, ali onda su se rastrčali Atinjani. Posle ove večerašnje pobede dobiće Turčin simpatije navijača Panatinaikosa.

Olimpijakos, pak, posle tri vezane pobede, kada je počeo da hvata zaostatak, posrnuo je tamo gde nije smeo. Načeo ga je Bernard u 25. minutu, tako što je srećno natrčao na odbitak na petercu i smestio ga u mrežu.

Grčki derbiji generalno ne obiluju šansama i golovima, po tome su slični srpskom, ali je PAO uspevao da održi sve pod kontrolom u nastavku i da ne dozvoli gostima da se razigraju. Švedski internacionalac Aleksandar Jeremejev je povisio na 2:0 pogotkom u 60. minutu i rešio utakmicu. Uzalud su se crveno-beli trudili, nije im večeras išlo i pored većeg poseda i nešto više udaraca na gol.

PAOK je ostao na prvom mestu i posle ovog kola, mada je malo nedostajalo da Saša Ilić ukoči crno-bele za koje igra Andrija Živković.

Atromitos je držao bod u ruci sve do 89. minuta, kada je Švab uspeo da sruši bedem ispred gola plavo-belih. Tim Saše Ilića se grčevito branio i nije zabeležio, po zvaničnoj statistici, nijedan šut ka golu PAOK-a! Malo je nedostajalo da domaćima ta taktika upali, ali su kažnjeni na kraju, prvi Švab pa Konstantelijas su učinili pobedu Solunjana još ubedljivom.

Živković je bio starter u timu PAOK-a i bio je na terenu do 71. minuta.

GRČKA 1 - 21. KOLO

Subota

Volos - Panetolikos 1:1 (1:1)

/Garsija 15 - Šengelija 8/

Panseraikos - Aris 1:1 (0:0)

/Aleksić 90 - Loren Moron 52/

Nedelja

OFI - Kifisija 1:2 (0:1)

/Apostolakis 71 - Ožegović 10p, 64/

Janjina - Lamija 1:4 (1:2)

/Konde 41 - Karlitos 20, Amaral 22, Cilulis 62, 81/

Atromitos - PAOK 0:2 (0:0)

/Švab 89, Konstantelijas 93/

Panatinaikos - Olimpijakos 2:0 (1:0)

/Bernard 25, Jeremejev 60/



tagovi

PAOKPanatinaikosOlimpijakosAtromitosSaša IlićAndrija ŽivkovićFatih Terim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara