Foto: (twitter Sao Paulo FC)
Foto: (twitter Sao Paulo FC)

Šampionski gen na Morumbiju: Krespo je novi trener Sao Paula

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 21:05

Argentinac potpisao ugovor na dve sezone

Danima unazad na snazi je bio usmeni dogovor između Sao Paula i Ernana Krespa. Čekalo se da se utanače i poslednji detalji između dve strane i danas je postalo zvanično. Argentinac će u naredne dve godine biti trener brazilskog velikana iz istoimenog grada.

Mesto se otvorilo otkazom Fernandu Dinizu čoveku za kojeg se do pred kraj decembra mislio da je kadar da Trikolorima donese prvu titulu Brazileiraa od 2008. godine. Usledila je serija utakmica bez pobede koja i dalje traje. Iako je čelnicima kluba jasno da šanse za dugo čekani trofej nisu velike, pohitali su da potpišu ovogodišnjeg osvajača Sudamerikane sa Defensa i Hustisijom.

Izabrane vesti

“Posle vrlo postupnog, detaljnog i razumnog ocenjivanja, tokom kojeg smo konsultovali različite profesionalce, došli smo do zaključka da se Ernan Krespo savršeno uklapa u ideju Sao Paula. Njegov fudbalski istorijat je pobednički, bio je sjajan igrač i obećava kao stručnjak. Biće komandant pobedničkog mentaliteta koji je u genima Sao Paula, rekao je predsednik kluba sa Morumbija Hulio Kasares.

Zajedno sa Krespo u Sao Paulo je stigla i ne tako mala svita pomoćnika - pomoćni trener Huan Branda, kondicioni treneri Alehandro Kohan i Gustavo Sato, trener golmana Gustavo Nepote i analitičar Tobijas Kohan.

Ekipu trenutno vodi Markos Vizoli koji će biti na klupi i u predstojećem susretu sa Gremijom, a nije poznato kada će je i da li će je uopšte Krespo preuzeti do kraja šampionata. Čak i da se to dogodi, teško da će uspeti bilo šta da napravi, jer Sao Paulo trenutno ima sedam bodova manje i utakmicu manje u odnosu na lidera Internasional. A očekuju ga deriji sa Gremijom, Palmeirasom, duel sa Botafogom, pa Flamengo u poslednjoj rundi.

Podsetimo da je Krespova trenerska karijera počela u Italiji gde je radio sa mlađim kategorijama Parme u sezoni 2014/15, a zatim vodio prvi tim Modene. Vratio se u domovinu i preuzeo Banfild takmičarske 2018/19, a u prethodnoj je vodio Defensu sa kojom nije izgubio meč u Sudamerikani (šest pobeda i tri remija).



tagovi

Ernan KrespoSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara