Samuraj presekao Radnički na pola, Gaku u nadoknadi sprečio brukanje na Malti

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.07.22. | 20:58

Četvorominutno pomračenje Drobnjaka i Mlađovića skupo koštalo srpski tim na stadionu Sentenari - 2:2

Umesto iskoraka, stepenik niže i umalo još jedna bruka nalik onoj u Estoniji od pre tri godine. Nisu uoči dvomeča sa Gzirom iz tabora Radničkog bežali od uloge favorita, govorili da vremenski uslovi ne smeju da budu alibi, kako tim sa Malte ne može da bude problem ekipi koja dola iz zemlje učesnika Mundijala. A onda ih je rival sa ostrva koje trenutno zauzima 46. mesto na UEFA listi podsetio da danas svako igra fudbal – 2:2 (0:1).

Samo što Gzira više izgleda nije “svako”. Istina je da su značajno napredovali od prethodnog međusobnog susreta, kao što su i rekli, a Brazilce koje su isticali u prvi plan potvrdili na terenu da zaista dolaze iz zemlje fudbala. Maskvel Samuraj, napadač zanimljivog prezimena, kao mačem presekao je ambicije niškog tima da stigne do treće runde kvalifikacija za Ligu konferencije i dvomeča sa Volfzbergerom. Put do Austrije od večeras znatno je duži…

Izabrane vesti

Prvenac Nikole Štulića na evropskom debiju– njegov tek drugi gol u seniorskoj karijeri – kao i rezerviste, novajlije Make Gakua u prvom nastupu za Radnički nisu mnogo pomogli. Srpski predstavnik će kako zna i ume za nedelju dana morati da ponovi partiju koju je pre četiri godine pružio u duelu sa istim rivalom na Čairu.

Početak utakmice nikako nije slutio na ovakav ishod. Radnički je od starta zauzeo stav favorita, izašao visoko, ne dozvolivši rivalu da uopšte pomisli o izgradnji napada kroz pas. Pritiskali su fudbaleri niškog tima, sekli gostujuće napade u korenu, ali su u protivničkih 16 metara bili nemoćni skoro punih pola sata. A onda je Lazar Jovanović, zvanično najbolji igrač drugog kola Mozzart Bet Superlige, čini se napamet zavrnuo loptu na ivicu peterca gde se Štulić pojavio u punom trku i iz poluvoleja je zakucao u bliži ugao.

Vodeći gol dao je Nišlijama vetar u leđa, bio je srpski tim još poletniji, pre svih Sava Petrov koji je u par navrata probio po levom boku, no, završnica je izostala. I sve je u tim trenucima, pa i početkom nastavka išlo po planu, da bi na isteku sat vremena igre usledilo četvorominutno pomračenje odbrane Radničkog.

 Konkretno Marka Drobnjaka i Bojana Mlađovića. Golman niške ekipe napravio je u 56. minutu lošu procenu prilikom duge lopte, drugu na meču, a Maksvel Samuraj ovog puta umeo je da ga kazni. Nije brljotinu mogao da ispravi ni Anton Tolordava, Brazilac se ušunjao između njih, iskoristio slabu komunikaciju i vratio rezultatski egal.

Četiri minuta kasnije režirao i preokret. Pomogao mu je doduše Bojan Mlađović, srušio je sa leđa Marsela Dijasa i poslao strelca prvog gola na belu tačku da još jednom zatrese Drobnjakovu mrežu. Postaće skrivljeni jedanaesterci znak raspoznavanja defanzivca Radničkog, dva je napravio protiv Partizana, večeras još jedan. Nije vredelo ni što ga je Sivić sa mesta štopera prebacio kraj leve aut-linije, još jednom je svoj tim koštao povoljnijeg rezultata.

Bio je to znak za Tomislava Sivića da reaguje trostrukom izmenom. Ispostavilo se da su bile ispravne, plodonosne, ali nedovoljne za miran san, već samo da Radnički izbegne bruku na Malti. Aleksandar Mesarović preuzeo je dirigentsku palicu u ruke, kreirao veliki broj akcija i bio polazna, ali i poslednja tačka gotovo svakog napada gostiju, ali epitet heroja, ako se tim rečima uopšte može osloviti, pripao je Maki Gakuu. Francuski levi bek pristigao letos – zamenio Mlađovića u 65. minutu – našao se na pravom mestu u drugom minutu nadoknade i sa pet metara ćušnuo loptu u mrežu, obrisavši tako znoj sa čela svih u taboru niške ekipe. Ali preznojavaće se na Čairu još mnogo do narednog četvrtka...

 GZIRA – RADNIČKI NIŠ 2:2 (0:1)

/Samuraj 56, 60pen - Štulić 28, Gaku 90+2/

Stadion: Sentenari

Gledala: 2000

Sudija: Ferenc Karako (Mađarska)

GZIRA (4-3-3): Radelić-Žarkov 5,5 – Skeri 5,5 (od 90+1 Gauči -), Menc 5,5, Tabone 5,5 Muskat 5,5 – Korea Duarte 5,5, Marselo Dijas 6, Ćosić 5,5 – Samuraj 7 (od 74. Kolega -), Riaskos 5,5, Džeferson 5,5

RADNIČKI NIŠ (4-3-3): Drobnjak 5 – Aksentijević 5,5, Savić 5,5, Tolordava 5,5, Mlađović 5 (od 65. Gakou 6) – Pejović 5,5, Arsić 5,5, Marjanović 5,5 (od 65. Mesarović 6) – Jovanović 6 (od 65. Tomić 5,5), Štulić 6 (od 74. Dimić -) Petrov 6.



tagovi

Nikola ŠtulićTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara