Fudbaleri San Lorenca proslavljaju pogodak (Foto: AFP)
Fudbaleri San Lorenca proslavljaju pogodak (Foto: AFP)

San Lorenco pokerom do nokaut faze Kopa Sudamerikane: Bareiro heroj, golčina Braide za TV špice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 03:13

San Lorenco pokerom do nokaut faze Kopa Sudamerikane: Bareiro heroj, golčina Braide za TV špice (VIDEO)

U okviru poslednjeg kola grupne faze Kopa Sudamerikane, fudbaleri San Lorenca upisali su pobedu vrednu plasmana u nokaut fazu takmičenja. Ubedljivo su pred svojim navijačima savladali Estudijantesi Meridu iz Venecuele (4:1) i iskoristili trijumf Fortaleze nad Palestinom (2:1), te će nastaviti da se bore na međunarodnoj sceni.

Fortaleza je odavno obezbedila čelnu poziciju i direktan plasman u osminu finala, ali je odigrala pošteno do kraja i stala na put čileanskom timu. San Lorenco će tako nastaviti da se bori u drugorangiranom takmičenju Južne Amerike, ali će kao drugi iz Grupe H zaobilaznim putem morati do mesta među 16 najboljih, pošto ide u baraž. Sa kim će se sastati, biće poznato do kraja šeste runde grupne faze.

Izabrane vesti

A nije počelo najbolje za ekipu Rubena Insue. Igrao se treći minut kada je posle centaršuta sa desne strane jedan od defanzivaca argentinske ekipe neoprezno poslao loptu na zicer Luisu Arenasu, koji sa sa desetak metara rutinski trese mrežu domaćina za 0:1.

Očekivano, usledila je opsada gola Estudijantesa, ali bedem gostiju nije popuštao. Sve do poslednjih sekundi prvog poluvremena. Igrao se četvrti minut nadoknade, kada je San Lorenco dobio priliku da sa bele tačke poravna rezultat. Adam Bareiro je bio precizan, te je domaćin poravnao.

Posle samo 10 minuta igre u nastavku, Bareiro izrastao u heroja. Nadvisio je odbranu rivala i posle centaršuta Marteganija zakucao glavom loptu u mrežu Estudijantes Meride za preokret.

Sve dileme o pitanju pobednika otklonjene su u u 60. sekundi. Prvo je Malkom Braida postigao fantastičan pogodak u 70. minutu. Opalio je sa velike udaljenosti i prevario protivničkog golmana, koji je u neverici gledao kako mu lopta ide preko glave i završava u mreži.

Već u narednom napadu, Braida proigrava Nahuela Bariosa, koji stavlja tačku - 4:1 na Pedro Bidegainu.

KOPA SUDAMERIKANA - POSLEDNJE 6. KOLO

GRUPA H

Utorak

Palestino - Fortaleza 1:2 (0:1)

/Farijas 76 - Krispim 20, Lusero 74/

San Lorenco - Estudijantes Merida 4:1 (1:1)

/Bareiro 45+4p, 55, Braida 70, Barios 71 - Arenas 3/



tagovi

Kopa SudamerikanaSan LorencoEstudijantes MeridaFortalezaPalestino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara