Robert Sančes i Đorđe Petrović (©Reuters)
Robert Sančes i Đorđe Petrović (©Reuters)

Sančes van terena oko mesec dana, velika šansa za Đorđa Petrovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 15:34

Čelsi će ostati bez prvog golmana u vreme kada nailazi veliki broj utakmica u prvenstvu

Kraj godine je na Ostrvu u sportskom smislu vreme kada je raspored nakrcan fudbalskim događajima. Ne samo zbog "Boxing day-a", već i novogodišnjih dana kada Premijer liga ide mimo svega. U tom periodu Čelsi će biti bez svog prvog golmana Roberta Sančesa kome je lekar specijalista dijagnostikovao povredu kolena zbog koje će biti odsutan verovatno oko mesec dana. U tom intervalu Čelsiju predstoji čak sedam utakmica, što će biti idealna šansa za Đorđa Petrovića da se dokaže Maurisiju Poketinu.

Čelsi prvi meč igra već u subotu protiv Šefilda na Stamford Bridžu, gde će tri dana kasnije dočekati i Njukasl. Zatim ide na noge Vulverhemptonu, pa stiže Kristal Palas, te sledi gostovanje Lutonu i onda na Bridž dolaze Preston i Fulam. Raspored jeste zgusnut, ali izuzev meča sa Njukaslom, sve su to protivnici koje bi Čelsi morao da dobije, ako želi uopšte da razmišlja o povratku u evrokupove naredne sezone.

Izabrane vesti

Još bolje – Đorđe Petrović dobiće mogućnost da se lakše aklimatizuje na nove okolnosti i možda ustali kao “jedinica“ Čelsija. Potencijalni srpski reprezentativac stigao je u redove dvostrukog evropskog šampiona letos za 14.000.000 evra posle dobrih izdanja u Nju Inglandu. Otkako je stigao branio je samo jednom i to kada se Sančes povredio, u porazu od Evertona na Gudison Parku (0:2).

Čelsi je u klupskom saopštenju objavio da kapitena Risa Džejmsa i Marka Kukurelju čeka duže odsustvo, što dodatno stvara probleme za stručni štab pošto od ranije fale Romeo Lavija, Vesli Fofana, Ben Čilvel, Trevo Čaloba, Lezli Ugočukvu, Kerni Čukvuemeka, Noni Madueke, dok Kristofer Nkunku još nije ni odigrao takmičarski meč. Dobra je vest da se Malo Gusto vratio treninzima.

Plavci su trenutno 12. na tabeli Premijer lige sa pet pobeda, četiri remija i sedam poraza, od toga tri neuspeha u protekla četiri kola.



tagovi

Robert SančesĐorđe PetrovićČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara