Nemanja Gudelj i Kike Sančez Flores (©Reuters)
Nemanja Gudelj i Kike Sančez Flores (©Reuters)

Sančez Flores: Nedostaje mi Gudelj, Rafa Mir i Januzaj moraju da nauče šta je posao trenera

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.02.24. | 13:00

Trener Sevilje prilično nervozan pred susret sa Rajo Valjekanom (ponedeljak, 21) na zatvaranju 23. kola španske Primere

Kada su rezultati dobri, sve je lakše. Kada ih nema, svi su nervozni i atmosfera nikako ne može da bude idealna. Zato ovih dana u Sevilji sve varniči, što je i normalno s obzirom na to da su Andalužani u poslednjih pet kola Primere osvojili samo jedan poen i opasno im preti ispadanje u drugu ligu. Crni niz izabranici Kikea Sančeza Floresa će probati da prekinu ovog ponedeljka od 21.00 časova, kada će gostovati Rajo Valjekanu u 23. kolu španskog šampionata.

Taj susret Sevilja dočekuje na samoj granici zone ispadanja, prva je iznad crte. Trenutno. Ima isti broj poena kao Kadiz, a ispred njega je samo zbog bolje gol-razlike.

Izabrane vesti

Nije sve idealno u odnosima igrača i stručnog štaba, nedavno se napadač Rafa Mir požalio na Sančeza Floresa.

Trudim se da napravim razliku između toga šta je trener, a šta zabavljač. Ne volim da budem trener koji hrabri igrače da veruju u svoje sposobnosti, da se više trude… Čim se pojavite pred navijačima, nebitno da li ih je 40.000 ili 100, morate da prihvatite da će ljudi zahtevati mnogo od vas. Ne želim da hrabrim nikoga da se trudi više. Oni koji su sposobni da ispune zahteve će igrati, oni koji nisu neće biti ovde“, kazao je Sančez Flores, a potom se osvrnuo i na primedbe Adnana Januzaja na minutažu:

Momci su profesionalci. Znam da neće gledati svi isto, ali od Januzaja i Rafe Mira tražim više od onoga što dobijaju. Objasnio sam im šta treba da urade da bi se našli u prvom timu i ne nameravam da spuštam tu lestvicu. Ko ne ispunjava zahteve ne može da igra. Nije dovoljno biti profesionalac, morate da budete potpuno posvećeni odbrani Seviljinog dresa“.


21.00: (2,25) Rajo Valjekano (3,35) Sevilja (3,50)


Sančez Flores je tokom januarskog prelaznog roka ostao bez Ivana Rakitića, koji će nastaviti karijeru u Al Šababu iz Saudijske Arabije. Došla su tri mlada igrača na pozajmice, Lusijen Agume, Hanibal i Aleho Veliz.

Poštujem mnogo Ivanovu karijeru. Imali smo iskren razgovor nekoliko dana pre nego što je doneo konačnu odluku. On mi je rekao da ne može da mi pruži ono što tražim i očekujem od njega“, objasnuo je Seviljin strateg.

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj je duže vreme već van stroja zbog povrede, u januaru je operisao meniskus levog kolena. Nedostaje mnogo Sevilji, koja bez njega nikako ne uspeva da dođe do dobrog rezultata, priznao je to i Sančez Flores.

Gudeljov oporavak teče brzo. Nedostaje nam, trebaju nam igrači koji su lideri na svojoj poziciji i koji komuniciraju sa saigračima na terenu. Nemamo mnogo takvih kao što je Gudelj“, zaključio je Sančez Flores.

Sevilja nije pobedila Rajo na poslednja četiri susreta, u tri navrata su remizirali. Prvi njihov susret ove ssezone, odigran 7. oktobra, završen je 2:2 iako je klub iz Valjekasa na poluvremenu imao dva gola prednosti.


----------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------


PRIMERA - 23. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Majorka 4:0 (2:0)

/Berčiče 3, 16, Gruzeta 62, Muniain 89/

Subota

Valensija - Almerija 2:1 (2:0)

/Duro 13, Jaremčuk 24 - Aribas 51/

Granada - Las Palmas 1:1 (1:1)

/Bruno Mendez 43 - Pehino 68/

Alaves - Barselona 1:3 (0:1)

/Omorodion 51 – Levandovski 22, Gundogan 49, Roke 63/

Đirona - Real Sosijedad 0:0

Nedelja

Viljareal - Kadiz 0:0

Osasuna - Selta 0:3 (0:2)

/Larsen 24, De la Tore 25, Duvikas 90/

Betis – Hetafe 1:1 (1:1)

/Isko 35 pen – Grinvud 7 pen/

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)

/Braim Dijas 20 - Ljorente 90+3/

Ponedeljak

21.00: (2,25) Rajo Valjekano (3,35) Sevilja (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraSeviljaRajo ValjekanoNemanja GudeljKike Sančez FloresKike Sančes Flores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara