Sančo izbačen iz tima, više neće igrati za Junajted; ruku spasa nudi Stiv Kuper

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 17:01

Ali to je tek početak licitacije...

Vratio se Mančester u Ligu šampiona i ispunio jedan od kratkoročnih ciljeva, međutim kada govorimo o onom dugoročnom - o vraćanju statusa jednog od najmoćnijih timova na svetu u igračkom smislu - situacija je daleko od bajne.

Ekipa je loše ušla u novu sezonu, već izgubila dva derbija (od Arsenala i Totenhema) i za liderom i gradskim rivalom zaostaje celih šest bodova. Gol razlika je negativna (5:7), a ono što predstavlja mnogo veći problem jeste sva ostala netgativa u klubu i oko njega.

Izabrane vesti

Erik ten Hag neočekivano je ostao bez dva skupocena igrača čije ponašanje je ozbiljno uticalo na ugled kluba. Potrudili su se na Old Trafordu da makar ovog jednog zaštite (Antoniju su navodno dali vremena da reši privatne probleme sa zakonom u Brazilu; optužen je za nasilje nad bivšom devojkom), dok je drugi po svoj prilici završio sa Mančesterom, makar dok se Ten Hag pita. U pitanju je Džejdon Sančo.

Mladi Englez igra daleko ispod očekivanja, međutim očito da i trenira slabo, na šta mu je holandski stručnjak vrlo direktno skrenuo pažnju. Nije ga uvrstio u protokol za utakmicu protiv Arsenala i otvoreno poručio da se radi o slabom zalaganju na treninzima.

Sančo nije želeo da pređe tek tako preko svega, te odgovorio treneru:

"Neću dozvoliti da ljudi govore o meni stvari koje su potpuno neistinite. Radio sam veoma dobro na treninzima tokom cele nedelje", izjavio je nekadašnji igrač Dortmunda, što su ostrvski tabloidi ekspresno predstavili kao sukob igrača i trenera.

Džejdon je imao šansu da se iskupi za izrečeno, našao se oči u oči sa Ten Hagom, ali tom prilikom odbio je da se izvini šefu i vrlo verovatno presudio sebi. Mančester Junajted se istog časa oglasio saopštenjem, pojasnivši da će Sančo ubuduće trenirati odvojeno od ekipe, isključivo individualno.

U prevodu, momak je odstranjen iz tima i klub će na zimu učiniti sve da ga se reši.

Bilo je prethodnih dana reči da bi možda mogao u Saudijsku Arabiju, ali ta se priča brzo izjalovila. Prema najnovijim spekulacijama u januaru će pokušati da ga angažuje Notingem Forest, verovatno na pozajmicu. Šumare sa klupe predvodi Stiv Kuper, koji dobro poznaje Sanča, jer ga trenirao u mlađim selekcijama Engleske.

Naravno, ovo je tek početak licitacije. Ostaje nam da vidimo ko će se sve javiti do početka zimskog prelaznog roka.

Ono što je izvesno, Sančo za Junajted više neće igrati. Ili da budemo precizniji: neće dok se u Mančesteru pita Erik ten Hag.


tagovi

Džejdon Sančo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara