Sane sve dalje od Bajerna, Rumenige predlaže Dembelea

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.06.19. | 09:05

Na potezu je vihorni Francuz

Fudbalska pijaca je živa stvar. Sve što u jednom trenutku deluje kao završeno ili blizu realizacije, u sledećem može da se raspršti kao balon od sapunice. Transfer Leroja Sanea u Bajern danima je bila jedna od vodećih tema u nemačkoj sportskoj štampi, Robert Levandovski je na sva usta pričao da jedva čeka njegov dolazak u Minhen, ali... Od tog posla izgleda neće biti ništa.

Počelo je onako stidljivo, a sada se već ozbiljno govori o tome... Sane je promenio ploču i posle izvesnog odlaska s Etihada navodno je rešio da ipak ostane i ne samo to - već želi da svoju vernost Mančester Sitiju potvrdi novim ugovorom. Zbog toga su u Bajernu počeli da gledaju ka horizontu i gledaju nove opcije. Jer, neko će morati da nasledi tandem veterana Roberi i nastavi tradiciju... Zbog toga nemački list Sport Bild, preko svog dobro obaveštenog novinara i jednog od najboljih kada je u pitanju izveštavanje o Bajernu, Kristijan Falk, javlja da "Plan B" ipak postoji, a to je - Usman Dembele

Izabrane vesti

Kako bi dodatno potkrepio ovu priču, Falk je objavio i da je glavni zagovornik ove ideje generalni direktor Karl Hajnc Rumenige. Svestan da je posao sa Saneom blizu propasti, iskusni sportski radnik već je prešao na sledeću mogućnost, u nadi da će ovog puta imati više sreće. Ali, sigurno je i Rumenige svestan da ni transfer bivšeg ofanzivca Dortmunda neće biti mačji kašalj. Iz mnogo razloga. Dembele definitivno ne može da se pohvali da je imao dobru sezonu u Barseloni. Štaviše, ona je u znaku povreda i problema koje je Francuz pravio stručnom štabu zbog svog nezdravog života, načina ishrane, igranja video igrica i ostajanja do kasno u noć... Mnogo je problema zadao Ernestu Valverdeu, ali je na kraju sezone ipak dobio uverenje da će ostati u Barseloni i da će imati svoju ulogu. 

Sada bi cela njegova situacija mogla drastično da se promeni. Razlozi su - Nejmar i Antoan Grizman. Španski mediji od jutros pišu da je Valverde već dao svoj blagoslov da Grizman bude potpisan 1. jula, kada će se francuskom ofanzivcu otkupna klauzula spustiti na 120.000.000 evra. Oko Nejmara je najozbiljnije počelo da se zakuvava poslednjih dana i mogli ste da pročitate da je Brazilac prihvatio sve zahteve i uslove svog bivšeg kluba, čak i da drastično smanji platu, samo da bi se vratio u "svoju kuću", kako najskuplje plaćeni fudbaler planete naziva velikana iz Katalonije. 

Tu Barselona dolazi do ozbiljnog problema. Ako i Nejmar i Grizman budu na meniju, odnosno budu završeni njihovi transferi, Barselona bi po hitnom postupku morala da rastereti klupsku kasu zbog plata i nađe priliv svežeg novca. Jer, samo Nejmar i Grizman mogli bi da koštaju Barselonu možda i preko 350.000.000 evra. To bi mogla da bude Bajernova šansa za Dembelea. Francuz će Barselonu koštati 145.000.000 evra sa svim bonusima, koji još nisu dostignuti, što znači da bi Bajern u istom letu još jednom pogazio svoju poslovnu politiku i izdvojio preozbiljan novac, možda i duplo veći od sume kojom je plaćen Lukas Ernandez (80.000.000 evra). Istina, devetocifrenu sumu novca nemački šampion bi verovatno morao da iskešira i za Sanea. Navodno, čak 120.000.000 evra. 

Dembele sa Barsom ima ugovor do juna 2022. godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara