Sanogo ima pik na crno-bele: Derbi mi je najvažniji

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.20. | 12:47

Istina je, doduše, da je samo jednom savladao crno-bele, ali ne mari sad…

Pojačanje po ukusu Dejana Stankovića. Seku Sanogo je izabran da veznom redu Crvene zvezde donese energiju, baš ono što joj je po mišljenju navijača nedostajalo u poslednjim derbi mečevima sa Partizanom, a baš je večitom rivalu fudbaler iz Obale Slonovače zapretio na zvaničnoj promociji na stadionu u Ljutice Bogdana.
Ja sam Seku Sanogo, novo pojačanje i veoma sam zadovoljan što sam ovde sa vama. Srećan sam što mogu da doprinesem ekipi, nadam se da ćemo uraditi mnogo dobrih stvari i, što je najvažnije, da ćemo pobediti u derbiju. Znam da je to ovde mnogo važno. Imao sam prilike da igram protiv Partizana nekoliko puta i pobedio sam svaki put. Tako želim da nastavim i sa Zvezdom”, bile su prve Sanogove reči na stadionu Crvene zvezde.

Istina, ne baš sasvim tačne, s obzirom da je prema raspoloživim podacima kao igrač Tuna, a zatim Jang Bojsa tri puta igrao protiv crno-belih i dobio ih samo jednom. U Beogradu je sa Tunom i izgubio, ali su Švajcarci prošli dalje. Potom je bio u timu Jang Bojsa koji je u Bernu izvukao remi sa Partizanom, dok nije bio na terenu kada su crno-beli slavili u Beogradu i prošli grupu Lige Evrope.

Izabrane vesti

Kako bilo, crno-beli sad i nisu tema. Ne još.
Prioritet je i plasman u Ligu šampiona”, kategorički će 30-godišnji vezista.

O sebi nije želeo da priča mnogo, kaže da bi najbolje bilo da ljudi sami zaključe šta on ume. Ali zato jeste pomenuo jednog drugog igrača koga su na “Marakani” obožavali: Segunda Kastilja, igrača koji je crveno-belima davao baš ono što se od Sanoga sada očekuje, a i koji je takođe nosio dres sa brojem 35 na leđima.
Velika mi je čast da preuzmem broj tog igrača. Nadam se da ću igrati na istom nivou, ako ne i bolje. Za mene je 35 značajan broj, jer je zapravo pet moj srećan broj i nadam se da će mi pomoći da uradim lepe stvari. Nadam se da ću opravdati to što sam uzeo Kastiljov broj”.

gallery

Dobro, a šta misli Sanogo o aktuelnom igračkom kadru crveno-belih?
Imao sam priliku da gledam Zvezda - Jang Bojs. Gledao sam prošle godine i Zvezdine utakmice u Ligi šampiona, ali i onu kvalifikacionu u Salcburgu godinu ranije. Video sam ogroman motiv kod igrača i želju za pobedom. Najviše me je impresionirao Marko Marin. Takođe golman. Bilo je tu još dobrih igrača, ali ne znam im imena”.

A zna li nešto o samoj zemlji i gradu u kome će živeti?
Imao sam prilike da slušam o Beogradu i Srbiji. U karijeri sam sreo Milana Gajića, Milana Vilotića, Aleksandra Prijovića. Oni su mi lepe stvari pričali o Beogradu”.

Pričali su sigurno i kakav je pritisak igrati u Crvenoj zvezdi?
Pritisak uvek postoji kad ste fudbaler. Uvek se trudite da radite danas bolje nego juče. Pritisak postoji i on vas tera da budete bolji”.

I moraće Sanogo da bude bolji nego juče da bi opravdao očekivanja. Pre svega jer u Al Itihadu dugo već nije igrao.
Neće to na mene uticati, biću u dobroj formi, biće mi ovde od pomoći ceo tim. Znam da je prvenstvo ovde na visokom nivou, to me motiviše da budem još bolji. Takođe, kao što sam već rekao, derbi me posebno motiviše, to je najvažnije”, zaključio je Sanogo.

Ima pik na crno-bele, to je sasvim jasno.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara