Foto: AFP
Foto: AFP

Santa Fe na korak od četvrtog Superkupa: Amerika pala u drugom poluvremenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.10.21. | 05:10

Uzbudljiv duel u Kolumbiji posle preokreta pripao gostima (2:1)

Preokretom u susretu odigranom u Kaliju, Santa Fe je stigao do pobede (2:1) u prvom susretu finala Superkupa Kolumbije te će revanš na domaćem terenu protiv Amerike dočekati uz gol prednsoti.

U susretu spuštenih gardova, oba tima pokušala su da rano steknu prednost, međutim nakon nekoliko uspešnih intervencija oba golmana domaćin je u 26. minutu pronašao put do mreže. Vodeći pogodak za Ameriku de Kali postigao je Siera udarcem glavom na asistenciju Batalje sa desnog boka.

Izabrane vesti

Minimalna prednost domaćina bila je na snazi do 55. minuta kada je Velaskez iskoristio lošu reakciju poslednje linije rivala, pravovremeno se ubacio iza leđa štoperskog para Amerike i na asistenciju Dinolisa, preciznim udarcem u dalji ugao matirao Novou.

Motivisani gosti nisu se zadovoljili nerešenim rezultatom pred revanš, a potpuni preokret i pobedu Santa Fea doneo je Ramos u 81. minutu na asistenciju Moskere.

Iste rivale revanš u finalu Superkupa očekuje 21. oktobra, a prethodno će odigrati po dva prvenstvena susreta.

Ekipa Santa Fe, aktuelni rekorder po broju trofeja u takmičenju osnovanom 2012. godine, ukoliko makar održi prednost iz Kalija stigla bi do četvrtog Superkupa, dok bi Amerika, u slučaju da preokrene rezultat, posle finala izgubljenog prošle sezone od Juniora, stigla do prvog pehara u ovom nadmetanju.

KOLUMBIJA, SUPERKUP - FINALE, PRVI MEČ

Sreda

Amerika de Kali - Santa Fe 1:2 (1:0)

/Siera 26 - Velaskez 55, Ramos 81/


tagovi

KolumbijaAmerika KaliIndependijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara