Santijago Solari postiže gol (©AFP)
Santijago Solari postiže gol (©AFP)

Santijago Solari za Defensinu istoriju! Pokupljen otpadak vredan finala kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 03:22

Za prvi domaći trofej boriće se sa Estudijantesom iz La Plate

Prva asocijacija na pomen imena Santijago Solari većini će biti Real Madrid, nekome i Inter ili Atletiko Madrid iz koga je prešao u Kraljevski klub i napravio ozbiljnu karijeru, međutim, ne i navijačima Defense i Hustisije. Oni će biti vezani za momka 20 i kusur godina mlađeg.

Santijago Solari imaće posebno mesto u istoriji kluba iz Florensio Varele – odveo je Defensu i Hustisiju u istorijsko finale Kupa Argentine! Pokupio je otpadak, smestio ga u mrežu San Lorenca i pružio svom klubu šansu da osvoji prvi domaći trofej – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Nikada šampioni Argentine, nikada najbolji u kupu, ali iza Jastrebova stoje ozbiljna dostignuća u bližoj prošlosti. Vitrine više ne zvrje prazne, prvo je unet pehar Kopa Sudamerikane, zatim iz Rekope. Santijago Solari nije bio deo tih dostignuća, ali bi mogao da bude član generacije koja je na drugačiji način obogatila klupsku istoriji.

Krilni napadač trasirao je ekipi Hulija Vokarija put do finala ubacivanjem iz drugog plana. Aleksis Soto je raspalio sa velike razdaljine, iskosa sa leve strane poslao je projektil. Augusto Batalja odbio je kratko loptu, naleteo je Santijago Solari i pocepao mrežu.

Ta dva udarca bila su jedina u okvir gola koje su uputili igrači Defense i Hustisije u La Plati! I bilo je to dovoljno za plasman u finale argentinskog kupa. San Lorenco skoro da čestitro nije ni pripretio, samo jednom je morao Enrike Bolonja da interveniše. Treći put su Jastrebovi eliminisali klub iz Almagra u najmasovnijem takmičenju, izaći će na megdan Estudijantesu i boriti se za prvi pehar posle dve godine.

Nema sumnje u koga će navijači polagati velike nade...

KUP ARGENTINE - POLUFINALE (JEDAN MEČ, NEUTRALNI TEREN)

Četvrtak

Boka Juniors - Estudijantes 2:3 (2:1)

/Merentijel 29, 43 - Kariljo 3, Boseli 46, Figal 64ag/

Petak

Defensa i Hustisija - San Lorenco 1:0 (1:0)

/Solari 33/



tagovi

Kup ArgentineJužna AmerikaDefensa i HustisijaSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara