Gužva na kraju meča (© Reuters)
Gužva na kraju meča (© Reuters)

Santos jedva! Kroz iglene uši, posle 23 minuta nadoknade (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.12.20. | 01:30

Umalo senzacija u Brazilu

Nastavlja da živi san navijača Santosa. Prošlo je devet godina otkako su njihovi miljenici poslednji put osvojili Kopa Libertadores, još dva meseca će proći do finala u Rio de Žaneiru, a ako ništa drugo crno-beli se nadaju da će biti deo završne predstave, da će se opet boriti za trofej.

Iako su u osmini finala morali pošteno da se preznoje, pošto ih je usred Brazila tukao LDU Kito, pretio da ih izbaci u ranoj fazi, da bi se ispostavilo kako je i poraz 0:1 bio dovoljan domaćinu da prođe dalje i zakaže obračun sa boljim iz duela Gremio – Gvarani (Gremio dobio prvi meč 2:0).

Izabrane vesti

Na stadionu „Vila Belmiro“ jedini pogodak delo je Matijasa Zunjina. Dobio je urugvajski vezista šansu početkom drugog poluvremena i posle dugog napada Ekvadoraca, koji je mogao znatno ranije da se završi, pogodio za iznenađujuće vođstvo.

U tom 66. minutu, kad je Zunjino zatresao mrežu Santosa, ostalo je dovoljno vremena da LDU Kito uradi ono što nije u prvom meču, kad je na svom terenu poražen sa 1:2. Nedostajao mu je još jedan gol za senzaciju, krenulo je po njega, naruku mu je išla totalna pogubljenost Brazilaca, panika se uvukla u tim trenera Kuke, ali je na kraju favorit, ipak, izdržao. Iako je morao da se napati, pošto je nervoza na terenu bila velika da se igralo čak 15 minuta nadoknade!?

U tom periodu fudbaleri iz Ekvadora prešli su granicu fer-pleja, Rodrigo Agire je zaradio crveni karton, kasnije je u pokušaju LDU-a da stignu do drugog gola nastao opšti metež na terenu, tuča, uključo se i VAR, isključeni su Felipe iz domaćeg i Vilaruel iz gostujućeg sastava. Tek kad je Nelson Pitana posle opšte jurnjave igralištem dao znak da je revanš gotov crno-beli su mogli da počnu sa slavljem.

I zaslužili su. Ipak su bili bolji u dvomeču. Prošle sedmice dobili su u gostima 2:1, obezbedili komociju da ih i mininalan poraz ne košta, napadali od prvog minuta, propuštao šanse (Pituka, Alison, Lukas Ribeiro) i na kraju se radovali.

Ovo će Santosu biti 13. učešće u četvrtfinalima Kopa Libertadores. Iz 20 pokušaja. Po tome se izjednačio sa Sao Paulom, dok od brazilskih ekipa Palmeiras ima deset plasmana u pomenutu fazi, a Korintijans osam.



tagovi

SantosLDU KitoKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara