Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Santos nema dileme oko Ronalda, Injaki Vilijams i Parti pretnja po Portugalce

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.11.22. | 11:30

Svetsko prvenstvu u Kataru, Grupa H: As bez kluba i dalje glavni adut šampiona Evrope iz 2016. godine

Kada se kaže Portugalija, prva asocijacija je Kristijano Ronaldo. Veteranu ne cvetaju ruže ove sezone, raskinuo je pre nekoliko dana ugovor sa Mančester Junajtedom, uzburkao je duhove posle intervjua britanskom novinaru Pirsu Morganu. Negativni publicitet je oko nekada jednog od najboljih fudbalera sveta. Ipak, kreće Mundijal za šampiona Evrope iz 2016. godine, a Ronaldo će predvoditi svoju selekciju.

I dalje je duša tima, neko od koga zavisi igra čete Fernanda Santosa. Na konferenciji za medije pred duel sa Ganom danas (17.00), iskusni stručnjak je najviše govorio o Ronaldu. Očekivano, sedmu silu zanima sve vezano za nekadašnjeg asa Reala, Juventusa i Mančester Junajteda.

Izabrane vesti

Na pitanje da li ostalim reprezentativcima smeta pompa oko Ronalda i da li to utiče na tim, Santos je bio izričit da se o tome ne priča u taboru Portugalije.

Nikad nisam čuo da razgovaraju o tome. Moram da pohvalim fantastičan duh mojih grača. Uveren sam da znaju šta nas očekuje sa Ganom. Videli smo da ima dosta iznenađenja u Kataru, da nema favorita. Ima osam do 10 selekcija koje su došle ovde da osvoje titulu. Ne verujem da je Argentina prestala da bude favorit, dok su Francuska i Engleska opravdali visoka očekivanja na startu. Verujemo jedni u druge", istakao je Santos pred duel sa Crnim zvezdama.

17.00: (1,42) Portugalija (4,60) Gana (9,50)

Očekuje se da će Ronaldu društvo u špicu praviti napadač madridskog Atletika Žoao Feliks, dok će iza dvojice najistureniijh da bude as Mančester Sitija Bruno Silva.

Prva utakmica je uvek najvažnija, ali ne i presudna. Na EP 2016. godine smo remizirali prve tri utakmice u grupi i na kraju smo osvojili to prvenstvo. Ovaj tim Gane je veoma dobro organizovan i to smo nedavno videli protiv Švajcarske. Afričke selekcije su veoma talentovane i rastu na taktičkom planu", istakao je iskusni stručnjak.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PORTUGALIJA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 17,0.

Na sredini terena kreator igre bi trebalo da bude Bruno Fernandes iz Mančester Junajteda. Snaga Portugalije i odlična odbrana na čelu sa pouzdanim golmanom Ruijem Patrisijom i štoperom Mančester Sitija Rubenom Dijasom, dok se mnogo očekuje od Žaoa Kansela. U generalnoj probi prošle nedelje, Portugalci su pregazili Nigeriju u Lisabonu, bilo je 4:0. Bruno se dva puta upisao u listu strelaca, dok su golove postigli i rezervisti Ramos i Žoao Mario. Ronaldo nije igrao protiv Superorlova zbog stomačnih problema, ali sada je spreman za Crne zvezde.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KRISTIJANO RONALDO DA BUDE PRVI STRELAC PORTUGALIJE JE 2,00.

Gana je dobila Švajcarsku sa 2:0 pre sedam dana u prijateljskom meču i najavila velike ambicije u Kataru. Pogotke za afričku selekciju postigli su Salisu i Semenjo. Zvezda Atletik Bilbaa, Injaki Vilijams, predvodiće napad Gane, a u špicu se očekuje i veteran Andre Aju, dok bi džoker mogao da bude Džordan Aju. Sve bi u igri Gane trebalo da se vrti oko veziste Arsenala Tomasa Partija koji je u sjajnoj formi u Premijer ligi.

Ove dve reprezentacije su odigrale meč na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Portugalci su slavili sa 2:1, ali su obe selekcije ispale već u grupnoj fazi. Dalje su otišli Nemačka i SAD.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

PORTUGALIJA – GANA, 17.00

DOHA

Stadion: 974

Sudija: Ismael Elfat (SAD)

PORTUGALIJA (4-3-3): Patrisio, Kanselo, Dijas, Danilo, Mendes – Bruno Fernandes, Karvaljo, Neves – Bruno Silva, Ronaldo, Žoao Feliks

GANA (4-2-3-1): Ati Zidži – Lampti, Amerti, Salisu, Baba – Abdul Samed, Parti – Sulemana, Kudus, An. Aju – Vilijams

SVETSKO PRVENSTVO - 1. KOLO

GRUPA H

Četvrtak

14.00: (1,80) Urugvaj (3,60) Južna Koreja (5,20)

17.00: (1,42) Portugalija (4,60) Gana (9,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kristijano RonaldoFernando SantosKatar2022reprezentacija Portugalareprezentacija Gane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara