Santos pred Srbiju: Ovde nije reč o imperativu, već o želji, očekujem opasan okršaj

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.03.21. | 17:38

"Imam veliko poštovanje prema njima, imamo ogromnu volju i vrlo smo motivisani za sutrašnji meč", kaže strateg Portugalaca

Portugalci Srbiju gledaju kao više nego ozbiljnog protivnika, ali će u sutrašnji meč na stadionu Rajko Mitić (20.45), kao uostalom i u svaki prethodni, ući sa ogromnom željom da pobede.

Iako napadački nisu blistali na startu kvalifikacija, gde su autogolom savladali Azerbejdžan u Torinu, to nije poljuljalo samopouzdanje selekcije Fernanda Santosa.

Izabrane vesti

"Analizirao sam igru, svestan sam kvaliteta Milinković Savića, Tadića, Mitrovića... Nema smisla da ih sve nabrajamo. Igraćemo, radićemo dobro, gledaćemo da imamo dobar posed lopte, stvaramo prave situacije. Videćemo da damo taj gol, očekujem opasan okršaj sutra, ali ja apsolutno verujem u svoje igrače, imam njihovo poverenje. Ovde nema reči o imperativu, već o želji. Srbija ima ambicije da dođe do Svetskog prvenstva, moćan tim sa istorijom u Evropi i svetu. Oni neće igrati na kontranapade, u pitanju je napački tim, sa opasnim igračima, koji će želeti pobedu. Moramo dobro da napadamo i branimo se, moramo da budemo organizovani", poručio je Santos.

(4,40) Srbija (3,50) Portugalija (1,85)

Portugalci su favoriti u grupi i imaju ogromnu želju da se nađu na Mundijalu.

"Važno je za Portugaliju i sve nas. Nikada ne krijemo da želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Imamo tu želju, ali moramo tamo da stignemo. Znamo koliko će biti težak meč. Govorimo o protivniku koji ima igrače u sjajnim timovima u Evropi, suočiće se dva odlična tima. Srbija ima prirodnu ambiciju za pobedom, ali imamo je i mi. Zbog toga smo ovde", dodao je selektor Portugalije.

"VIŠE VOLIM MANJE UMETNIČKIH NOTA I POBEDU, NEGO DA IGRAM LEPO I BUDE NEREŠENO"

Pobeda je daleko važnija od samog utiska, koji protiv Azerbejdžana nije bio najsjajniji po oceni portugalske javnosti.

"Oni koji igraju loše, teško pobeđuju. Da biste pobedili morate da igrate dobro. Da li igrate lepo ili ružno, to je druga stvar. Treneri žele da im timovi igraju dobro, ali možete da igrate lepo i da na kraju bude nerešeno. Tako da više molim manje umetničkih nota i pobedu".

Selekcija Dragana Stojkovića je dobro analizirana. Srbija sada igra u drugačijem sistemu u odnosu na okršaje sa Portugalcima od pre dve godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Naravno, to je moja obaveza kao trenera, pratim, analiziram igrače, pratim šta rade. Naravno, Piksija znam, igrao je u Marselju, bivši igrač koji je pokazao izuzetan kvalitet. Ono što sam primetio jeste da je promenio igru, ranije se igralo sa četvoricom u poslednjoj liniji, sada se igra sa pet. Imam veliko poštovanje prema njima, imamo ogromnu volju i vrlo smo motivisani za sutrašnji meč".

Dragan Stojković je najavio ofanzivnu igru, ali će Portugalci očigledno odgovoriti na isti način. U ovom trenutku im ne manjka motivacije.

"Nije reč o mom samopouzdanju, već samopouzdanju mog tima, u šta uopšte ne sumnjam. Protivnika izuzetno cenimo, ali reagovaćemo na svaki protivnapad, došli smo da pobedimo", jasan je bio Fernando Santos.


tagovi

Fernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara