Santos (©Reuters)
Santos (©Reuters)

Santos uzdržan pred finale: Biće teško protiv ekipe koja je izbacila Italiju

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.03.22. | 23:18

Portugal dočekuje Makedoniju u Lisabonu

Sreća je ozbiljno milovala Portugalce večeras u Lisabonu. Turska je imala penal u finišu da izjednači na 2:2 i izazove opštu paniku u taboru Navigatora, ali je Burak Jilmaz poslao loptu na tribine, da bi posle toga Portugalija došla do trećeg gola i pobede (3:1).

A, kada je sudija odsvirao kraj, još jedna lepa vest je stigla Ronaldu i drugovima: umesto sa Italijom, finale baraža u utorak veče igraće kod kuće sa Makedonijom.

Izabrane vesti

Nije dozvolio selektor Fernando Santos da mu zaigra brk pred novinarima posle te informacije, već je ostao uzdržan. Uostalom, naučilo ga je to i iskustvo, pošto je pred susret sa Srbijom u novembru tvrdio da će Portugal te večeri overiti mundijalsku vizu.

Sve ove utakmice su finale, to sam od prvog trenutka govorio. Prvo finale smo dobili, sada nas čeka drugo. I na to ćemo se od ovog momenta fokusirati. Biće teška utakmica sa Makedonijom, u to nemam dileme. Ne može da bude drugačije protiv tima koji je eliminisao Italiju“, rekao je Santos posle utakmice.

Priznao je selektor Portugalije da mu nije bilo prijatno kada je Turska dobila penal za izjednačenje na 2:2.

„Imali smo utakmicu pod kontrolom, samo smo smanjili malo intenzitet igre. Nismo stvorili šanse da povedemo 3:0 i onda se ovakve stvari u fudbalu dešavaju. Dobro smo reagovali, ali taj trenutak, penal, mogao je da nam donese teške trenutke“, priznao je Santos.


tagovi

Fernando Santosreprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara