(© Reuters)
(© Reuters)

Sao Paulo dobio tri utakmice za četiri dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 04:53

Efekat Ernana Krespa

Važio je Ernan Krespo za izvanrednog napadača, a tako mu igra i Sao Paulo. Pred kraj februara stigao je čuveni Argentinac na Murumbi i za kratko vreme pokazao kakav stil želi kao trener, pa su Trikolori pod njegovim vođstvom aktuelni lideri šampionata brazilske države Paulista.

Sve posle serije od tri pobede u samo četiri dana. Najpre je 11. aprila savladan Sao Kaetano 5:1, u utorak Bragantino 1:0, da bi u noći između srede i četvrtka oružje pred slavnim klubom položio i Guarani – 3:2.

Izabrane vesti

Strelci za domaćina bili su Santos (45. minut), Gomes (50) i Vitor (84), ali je centralna figura susreta bio paragavajski napadač Antonio Galeano, suedonik u sve tri akcije koje su rezultirale egzekucijama domaćina. Gosti jesu poveli preko Airtona u 10. i izjednačili na 2:2 pogotkom Bruna Savija u 71. minutu, ali se ispostavilo da ipak Sao Paulo ima širu bazu. Čak i kad izvede rezervni tim, zbog zgusnutog kalendara, to mu donese uspeh. Ruku na srce, ovaj put je mlađa garda imala snažnog vođu u liku štopera Mirande, nekadašnjeg člana Atletiko Madrida, koji se posle deset godina vratio u brazilski fudbal i odigrao prvi takmičarski meč za Sao Paulo.

Na Murumbiju će pobedu pamtiti po tome što im je omogućila da budu ne samo lideri Grupe B (17 bodova), već i najbolji tim prvenstva Paulista, pretekavši Korintijans kojii je skupio 14 bodova iz sedam utakmica.

Naredni izazov Krespov sastav imaće već u petak na gostovanju Palmeirasu, s tim što će tad Zeleni verovatno izvesti rezervni tim ako se zna da su danas igrali revanš meč Rekopa Sudamerikane.

BRAZIL, PRVENSTVO PAULISTA, DEVETO KOLO

Sao Kaetano – Novorizontino 0:2 (0:0)

Sao Paulo – Guarani 3:2 (1:1)

Ituano – Botafogo 1:2 (0:0)



tagovi

Sao PauloPaulistaJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara