(Reuters)
(Reuters)

Sao Paulo golom u poslednjem minutu najavio ozbiljnu trku za Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 03:08

Avai posle poraza od direktnog konkuretna Kujabe sve bliži ispadanju u Seriju B

Pre samo nedelju dana Sao Paulo je za zonom kvalifikacija za Kopa Libertadores kaskao čitavih sedam bodova, ali od večeras možemo da konstatujemo da se šanse Trikolora da ostanu u konkurenciji više ne mere u promilima, već da su vrlo realne. Trijmufom nad Atletiko Gojanenseom, obezbeđenim u poslednjem minutu sudijske nadoknade, brazilski velikan je četiri kola pre kraja Brazileiraa prišao i Atletiko Paranaenseu i Atletiko Mineiru na samo bod zaostatka.

I Mineiro i Paranaense su poslednjih dana uglavnom prosipali bodove, a Sao Paulo osvojio maksimalnih devet u poslednje tri utakmice i sada svim silama napadad pozicije šest i sedam. Apsolutni heroj treće vezane pobede tima sa Morumbija jeste Luan koji je u 79. minutu ušao sa klupe, a u poslednjem, petom minutu sudijskog dodatka doneo ceo plen domaćinu.

Izabrane vesti

Fudbaleri Gojanensea su za 90 i kusur minuta fudbala bili čak i opasniji rival, primorali protivničkog golmana Filipea Alvesa na čak sedam intervencija, ali uspeli da ga savladaju samo jednom. Sa druge strane, Trikolori su u pogotke pretvorili jedina dva udarca u okvir.

U 14. minutu pogodak Džonatana Kalerija je poništen zbog ofsajda, ali je Argentinac, inače treći strelac Serije A sredinom prvog dela ipak doneo vođstvo domaćinu. Došao je do brojke od 16 pogodaka i sada kaska dva gola za Gojasovim Pedrom, odnosno četiri za liderom liste golgetera Fluminenseovim Kanom. Čuvala je ekipa Rožerija Senija prednost sve do 72. minuta, do bombe koju je sa 25 metara u malu mrežu lansirao Baralhas. Međutim, spektakularan gol nije bio dovoljan gostima iz Gojanije da izbegnu poraz.

Seni je na teren poslao Luana, a defanzivni vezista prvencem u 82. nastupu u Seriji A oduzeo Gojanenseu bod koji bi mogao da se ispostavi presudnim u borbi za opstanak. Ispod crte je između ostalih i Avai koji je poput Gojanensea takođe poklekao u sudijskog nadoknadi. Međutim, Avaiju je još teže jer ga je golom u 91. minutu srušio direktan konkurent u borbi za opstanak.

Avai je bio konkretniji tim, ali mu je presudio Pepe na asistenciju rezerviste Vinisijusa Bofa koji je u igru ušao samo desetak minuta ranije. Kujaba je tako izvojevala veliku pobedu koja ju je lansirala iznad zone ispadanja.

SERIJA A - 34. KOLO

Sreda

Atletiko PR - Palmeiras 1:3 (1:0)

/Mateus Felipe 30 - Endrik 59, 70, Gustavo Gomez 76/

Flamengo - Santos 3:2 (1:0)

/Pedro 45+5, Marinjo 79, De Araskaeta 87 - Aleks 53, Karbahal 90+7/

Četvrtak

Botafogo - RB Bragantino 2:1 (1:0)

/Gabrijel 18, Če Če 71 - Kandido 62/

Korintijans - Fluminense 0:2 (0:1)

/Kano 12, 70/

Gojas - Amerika Mineiro 2:2 (0:0)

/Vinisijus 61, Dijeginjo 90+4 - Aloisio 60pen, Paulista 88/

Internasional - Seara 2:1 (0:1)

/Edenilson 65, Patrik 78pen - Lima 6pen/

Fortaleza - Kuritiba 3:1 (1:0)

/Kapišaba 2, 55, Romarinjo 73 - Kadorini 60/

Sao Paulo - Atletiko Gojanense 2:1 (1:0)

/Kaleri 22, Luan 90+5 - Baralhas 72/

Petak

Atletiko Mineiro - Žuventud 1:0 (1:0)

/Dodo 12/

Kujaba - Avai 1:0 (0:0)

/Pepe 90+1/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sao PauloBrazileiraoBrazil 1Brazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara