Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Saopštenja i u Premijer ligi: Liverpul se ne miri sa "krađom" u Londonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 00:30

Tim sa Enfilda izdao zvanično saopštenje dan posle poraza u derbiju Premijer lige od Totenhema (1:2)

Nikada u životu nisam video ovako nešto, ovako nepoštenu utakmicu. I nikada nisam bio ponosniji na moju ekipu. Bilo je toliko suludih odluka. Ofsajd? Nema šanse! Loše su povukli linije. Videli smo to jasno na poluvremenu. Danima će se o ovome govoriti, nije lako podneti“; bila je to prva reakcija trener Redsa Jirgena Klopa posle poraza od Totenhema u kontroverznom meču u Londonu i prvog poraza u sezoni (1:2) s dva igrača manje.

Sporan je nepriznati gola Kolumbijaca Luisa Dijaza kod rezultata 0:0. Pogodak je poništen zbog signalizacije pomoćnog sudije. Pose VAR pregleda ostala je odluka, mada nisu povlačene linije, što je odmah izazvalo sumnju. U takvim situacijama, kada milimetri odlučuju, pravilo je da to bude slučaj. Ostaje nejasno zašto se to nije dogodilo u subotu uveče.

Izabrane vesti

Na kraju se ispostavilo da je došlo do greške, što je i priznato dan kasnije. Liverpul je poražen, ide se dalje, ali na Enfildu ne žele da se prelako pređe preko ove greške. Najavili su dalju borbu, doduše, ne precizirajući konkretno dalje korake.

Klub sa Enfilda je u nedelju uveče izdao saopštenje.

Liverpul prihvata priznanje PGMOLa- (udruženja sudija) da je greška napravljena kod gola. Pravilo nije primenjeno, što je rezultovalo ugrožavanjem integriteta sporta. Mi u potpunosti prihvatamo da sudije rade pod pritiskom, da to treba da se ublaži, ali ne nepoštovanjem procedura VAR-a. Nije uloženo vreme da se donese ispravna odluka. Kategoriziju kao velika ljudska greška je takođe neprihvatljiva. Sve odluke treba da budu donete sa punom transparentnošću. To je od presudnog značaja za pouzdanost i buduće donošenje odluka koje se primenjuje na sve klubove, radi poboljšanja suđenje i namere da se ovakve situacije ne ponove“, stoji u saopštenju Redsa i dodaje se:

Istražićemo dalje moguće opcije, s obzirom na jasnu potrebu za daljom eskalacijom situacije".

Četvrtak, 21.00: (1,18) Liverpul (7,75) Union Sen Žiloaz (13,0)

Iz ovog saopštenje ostaje nejasno koji su dalji potezi Liverpula, ali nema sumnje da rezultat ne može da se promeni.



tagovi

LiverpulPremijer ligaTotenhemVAR sistem

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara