Foto: AFP
Foto: AFP

Saprisa protiv redovne mušterije traži povratak na pobednički put

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 23:30

Najtrofejniji klub Kostarike će protiv poslednjeplasiranog tima prvenstva pokušati da prekine niz od dva uzastopna poraza

Ne cvetaju Saprisi ruže na startu prvenstva. Dve pobede u uvodnih šest mečeva Klauzure nisu način na koji ovogodišnji branilac naslova želi da otvori novu sezonu. Omela je najtrofejniji klub Kostarike i Konkakaf liga, fokusirali su Ljubičasti na drugo po jačini takmičenje Severne i Srednje Amerike, ali su u finalu poraženi od Alehuelensea.

Isti rival savladao ih je potom i u prvenstvu, pa su posle dva vezana neuspeha pod imperativom da se u poslednjem meču sedmog kola na gostovanju Zeledonu vrate na pobednički put (03.00). Reklo bi se, idealan rival za tako nešto, jer Zeledonu tek ništa ne polazi za nogom.

Izabrane vesti

Domaćin je u dosadašnjem delu prvenstva upisao jednu pobedu i pride na samo jednoj utakmici sačuvao mrežu, pa trenutno zauzima poslednju poziciju. Tradicija ukazuje na to da će i posle sedmog kola ostati na dnu, jer na poslednjih 13 međusobnih duela sa Saprisom nijednom nije slavio.

I pored svega navedenog defanzivac Zeledona Džoni Akosta veruje u pozitivan rezultat protiv ekipe preko koje je njegov klub 2005. godine iznenada stigao do svoje prve i za sada jedine titule prvaka Kostarike.

"Saprisa je tim koji ima vrlo širok igrački kadar, od njih možemo da očekujemo bilo šta. To je tim koji ima veliki izbor igrača na ključnim pozicijama, ali mi smo ti koji smo prisiljeni da pobedimo jer igramo kod kuće", ističe Akosta.

KOSTARIKA 1 - 7. KOLO

Petak

03.00: (4,20) Zeledon (3,45) Saprisa (1,80)



tagovi

KostarikaDeportivo Saprisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara