Fudbaleri Sarajeva (©FKSarajevo)
Fudbaleri Sarajeva (©FKSarajevo)

Sarajevo dužno navijačima, GOŠK-ova povratnička premijera u Premijer ligi

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.07.23. | 11:41

Polovično prvo kolo šampionata BiH na programu je ove nedelje

Tačno dva meseca je prošlo od poslednje utakmice prošle sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a nova sezona već je startovala. Ubedljivom pobedom Veleža nad Zvijezdom 09 (5:0), podignuta je zavesa na novu sezonu koja će biti nastavljena danas sa preostale dve utakmice prvog kola.

18.30: (1,30) Sarajevo (4,70) Sloga Doboj (10,0)

Izabrane vesti

Sezona još nije praktično ni počela kako treba, a u Sarajevu već ima turbulencija. Eliminacijom iz Evrope od gruzijskog Torpeda, u taboru bordo kluba mnogo je nezadovoljstva. Navijači su ogorčeni, smenjen je šef stručnog štaba, a ceh je platila i Ajla Alimanović, dosadašnji sportski direktor. I dalje se traži najbolje rešenje, a dok se ne nađe, moraće se naći način da se oduži navijačima.

Pobeda nad Slogom bar malo bi ublažila situaciju i koliko toliko vratila smirenost u tabor. Ekipu će do imenovanja novog šefa struke predvoditi Mensur Dogan, čovek koji je zadužen za analize protivničkih timova, pa će biti zanimljivo videti da li je uspeo razdrmati ekipu nakon eliminacije iz Evrope. Sve u svemu, Sarajevo je veliki favorit, ali će morati pružiti mnogo više nego do sada, ukoliko žele da pobedom otvore novu sezonu. S obzirom da je san o Evropi završen, jedini cilj će biti šampionsku titula. Iz tog razloga, tri boda na startu su neophodna.

"Sad je fokus samo na jednoj strani. Svi smo svesni šta treba da uradimo u narednoj utakmici. Idemo na pobedu i to je jedino što želimo u ovom trenutku. Želimo da pokažemo da smo spremni za početak Premijer lige BiH", rekao je Dogan koji će biti prelazno rešenje na klupi Sarajeva.

Sa druge strane, Sloga prošlu sezonu može smatrati uspešnom jer je opstanak izboren. Samim tim, sa velikim optimizmom se ušlo u novu sezonu u kojoj će cilj biti isti. Zna trener Vlado Jagodić recept za to, pa se Sloga znatno pojačala tokom pauze. Prošle sezone uspeli su otkinuti bod Sarajevu, pa sa dosta optimizma putuju na Koševo.

"Idemo ekipi o kojoj se sve zna. Ispali su iz Evrope i to ih je poremetilo. I nama je teže, jer oni nemaju još uvek trenera i teško je napraviti pravi skauting. Imaju igrače koji vrede. Spremali smo se da budemo spremni! Idemo na Koševo da igramo, da pokušamo napraviti dobar rezultat, to nam ne može niko zabraniti. Imam sve igrače na raspolaganju izuzev Ajdina Redžića, koji je prenio tri žuta kartona i mora preskočiti to prvo kolo. Šteta, jer radi se o pravom igraču i to ćete svi videti kako bude šampionat odmicao. Mi nemamo šta izgubiti u ovom meču, posle tog duela ostaju još trideset i dve utakmice, ali nećemo ni prve mačiće bacati u vodu‘‘, rekao je iskusni stručnjak Vlado Jagodić.

15.00: (3,35) GOŠK Gabela (3,25) Tuzla Siti (2,10)

Četiri godine trebalo je Gošku da se vrati u društvo najboljih BiH fudbala. Zaželeli su se u timu iz Hercegovine najelitnijeg ranga, pa će nastojati da ne budu tek puki prolaznici. Premijera pred domaćom publikom najbolji je način da se pobedom otvori sezona i napumpa optimizam kod navijača. Stadion će sigurno biti ispunjen do poslednjeg mesta, a domaći motivisani da osvoje tri boda.

Gosti su prošle sezone jedva ostali u društvu najboljih pa ne bi trebalo da dozvole isti scenario. Tuzla Siti poseduje kvalitetan tim. Njihove ambicije će sigurno biti veće od borbe za opstanak, ali sve to treba dokazati na zelenom terenu. Protiv motivisanog domaćina biće teško, ali s obzirom na kvalitet tima, gosti se imaju čemu nadati.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 1. KOLO

Subota

Velež – Zvijezda 09 5:0 (3:0)

/Šturm 19, Anđušić 25, Krajnc 27, Mlinarić 58, Leai 88/

Nedelja

15.00: (3,35) GOŠK Gabela (3,25) Tuzla Siti (2,10)

18.30: (1,30) Sarajevo (4,70) Sloga Doboj (10,0)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Široki Brijeg – Borac Banjaluka

Zrinjski – Posušje

Željezničar – Igman Konjic



tagovi

FK SarajevoTuzla SitiBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara