Vlado Jagodić (© MN Press)
Vlado Jagodić (© MN Press)

Sarajevo razbija maler domaćeg terena, Velež protiv sjajne Slobode leči evropske rane

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.08.21. | 14:21

Ima li Radnik pravo na nadu na Koševu’?

Posle subotnjeg trijumfa Tuzle Siti nad Posušjem (4:1), peta runda Premijer lige nastavlja se utakmicama u Sarajevu i Mostaru, posle kojih bi se mogloprilično zakuvati pri vrhu tabele.

SARAJEVO - RADNIK (19:00)

Izabrane vesti

Kad bi se u gledalo koji tim igra po principu toplo-hladno, definitovno bi bilo Sarajevo. U četiri susreta ostvarilo je polovičan učinak. Dve rutinske pobede na gostujućem (Posušje i Rudar po 2:0), te dva poraza na domaćem terenu (Tuzla Siti, 1:2, Zrinjski 0:2) pokazuju da mu u ovom trenutku više odgovara da igra na strani.

Na svom stadionu je oba puta bio u podređenom položaju, kao da je neko stavio maler na najveći stadion u Bosni i Hercegovini, Sarajevo je patilo u oba susreta. A ako postiji bolji način da razbijete maler onda je uloga favorita na osnovu renomea i kvaliteta protiv Radnika. Osim toga, novajlije sve više dolaze do izražaja, Dražen Bagarić i Darko Bodul su pokazali da će imati značajnu ulogu u timu Gorana Sablića.

Na Koševo stiže Radnik za koga je jasno da će se boriti za opstanak. Što zbog činjenice da je na jedvite jade, za zelenim stolom, ostao u društvu najboljih, što zbog loše situacije u klubu. Iako su u početku upisali dva poraza u kojima nisu prikazali mnogo toga, uspeli su Bijeljinci da u naredna dva iznenade javnost, prvo su otkinuli bod Širokom Brijegu na Pecari, potom i kući Veležu, a minuti su ih delili do pobede. Jasno je da je šef stručnog štaba Vlado Jagodić uspeo da napravi pomak.

VELEŽ – SLOBODA (21:00)

Veležovo evropsko putešestvije je okončano eliminacijom od Elfsborga. Rođeni su se vratili na internacionalnu scenu posle 33 godine i ostavili su sjajan utisak. U šest susreta upisali su četiri pobede, remi i poraz dva poraza. Sigurno je da Mostarci blistaju zbog evropskog rezultata, ali sada se moraju vratiti u realnost.

Odigrao je Velež dosad tri meča u Premijer ligi. Dobio je Posušje (2:0), poražen je od Rudara (0:2), a igroa nerešeno sa Radnikom (1:1), dok je meč sa Zrinjskim odložen. Jasno je da su Rudar i Radnik posledica evropskog umora i tumbanja ekipe, pa trener Feđa Dudić mora da ekipu vrati u život, kako bi držala priključak sa vrhom tabele. Neće biti lako, pošto će rane od Evrope biti vidljive, ali ekipe koje žele da igraju na dva fronta, domaće takmičenje ne smeju da zapostavei. Sigurno će u Mostaru biti veliki broj domaćih navijača što je za Velež povoljna okolnost, da uz pozitivan huk sa tribina eventualnom pobedom izleče rane nanete od švedskog Elfsborga.

Ako je iko hit ovogodišnje Premijer lige to je tuzlanska Sloboda. U četiri kola upisala je tri pobede i remi, dovoljno za drugu poziciju na tabeli. Mladen Žižović je skockao tim bez zvučnih imena, ali Slobodu krase disciplina, borbenost i organizovanost. Čak i u poraz ne bi predstavljao neuspeh, ali daleko od toga da Sloboda nema šta da pokaže protiv ranjenog Veleža.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE, PETO KOLO

Subota

Široki Brijeg – Leotar 2:0

Tuzla Siti – Posušje 4:1

Nedelja

19.00 Sarajevo – Radnik

21.00 Velež - Sloboda

Ponedeljak

18.00 Željezničar – Rudar Prijedor

20.00 Borac – Zrinjski



tagovi

Sloboda TuzlaVeležFK SarajevoRadnik BijeljinaBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara