Stadion Koševo (©Reuters)
Stadion Koševo (©Reuters)

Sarajevo s novim trenerom: Rožman gasi požar na Koševu

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.08.23. | 12:59

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Posle kraha u Evropi, bordo tim večeras (21.00) dočekuje Posušje

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine započela je onako kako je prošla završila. Mnogobrojna odlaganja koja znatno remete raspored, pa će i ovo treće kolo biti nepotpuno, jer se ne igra mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža. Ostale utakmice igraju se u rasponu od tri dana, a ovo kolo otvara duel u Sarajevu.

Izabrane vesti

SARAJEVO – POSUŠJE (21.00)

Retke su situacije u svetu fudbala gde jedan trener u pripremnom periodu pravi ekipu po svojoj meri, a onda pred prvo kolo dobije otkaz. Takav slučaj je sa Sarajevom, gde sezona nije ni počela kako treba, a turbulencije oko trenera su u punom jeku. Pošto je nakon eliminacije iz Evrope od bjeloruskog Torpeda smenjen Mirza Varešanović, klub je privremeno vodio Mensur Dogan.

Upisavši poraz od dobojske Sloge na domaćem terenu, brže bolje se bordo tabor bacio u potragu za novim trenerom. U opticaju je bilo nekoliko imena, ali je dirigentska palica poverena slovenačkom stručnjaku Simonu Rožmanu, koji u Sarajevo stiže iz Domžala, zajedno sa sportskim direktorom Senijadom Ibričićem. Nadaju se u taboru kluba iz Titove ulice da će novi stručni štab doneti pozitivnu šok terapiju, ali i energiju kojom bi tim krenuo uzlaznom putanjom.

S obzirom na prelazni rok, i na mnogo novih igrača koji su zadužili bordo dres, još jedan neuspeh stvorio bi ogroman pritisak. Iz tog, razloga Sarajevu je neophodna pobeda kako bi se koliko toliko uneo mir u svlačionicu i okruženje. Svesni su toga i u stručnom štabu pa će u večerašnjem susretu sa Posušjem jedini cilj biti pobeda.

Pokušavali smo se u ova tri dana vratiti na osnovne postavke. Igrači su prepoznali da ne možemo igrati bez faze odbrane i međusobne saradnje. Sve ono što radimo na treninzima trebamo preneti na utakmicu i siguran sam da bi to zadovoljilo naše navijače. Imamo individualni kvalitet, ali on na duže staze ne odlučuje, već tim. Moramo povezati igrače još bolje da bismo postali pravi tim. Nikad ispred igrača neću postavljati rezultat kao imperativ, već sadržaj šta radimo u svakoj trećini terena", rekao je Rožman.

21.00: (1,45) Sarajevo (4,10) Posušje (6,75)

Tri boda su imperativ za tim iz Koševa.

"Posušje je izbalansirana ekipa i moramo biti dobri, ozbiljni i fokusirani u svakoj sekundi jer nas oni mogu veoma brzo da kazne. U naredne dve nedelje ćemo sve znati i videćemo da li nam treba još pojačanja. Ekipa je kvalitetna, ali sam siguran da ćemo dovesti još igrača", rekao je Rožman.

Kao i Sarajevo i Posušje je odigralo jednu utakmicu do sada i upisalo poraz. Identičan scenario kao i rival, budući da su poraženi na svom stadionu od Širokog brijega sa 1:2, iako je Posušje bilo nadomak osvajanja jednog boda. Sve u svemu, tim iz Hercegovine ne želi i ove sezone voditi grčevitu borbu za opstanak, pa se očekuje da beleže bolje rezultate.

Na ruku mu ne ide što nakon domaćeg poraza ima teško gostovanje na Koševu, pogotovo što nikada u istoriji Premijer lige nije uspeo da osvoj bod na ovom stadionu, ali iz gostujuće perspektive, tradicija je tu da se ruši.

Otvorili smo sezonu sa porazima i sigurno je važnost utakmice velika za obe ekipe. Papirologija nas još muči vezano za par igrača, tu su još kartonirani Begić i povređeni Pavlović. Analizirali smo protivnika i znamo odakle nam preti najveća opasnost, ali isto tako mislim da možemo iskoristiti naše zamisli koje smo trenirali pred ovu utakmicu“, istakao je trener u gostujućem stručnom štabu Tomislav Kovač.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 3. KOLO

Petak

21.00: (1,45) Sarajevo (4,10) Posušje (6,75)

Subota

17.00: (1,85) GOŠK (3,45) Zvijezda (4,00)

17.00: (1,90) Igman (3,40) Sloga Doboj (3,80)

20.45: (2,25) Željezničar (3,15) Borac Banjaluka (3,15)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

21.00: Široki Brijeg – Tuzla Siti

Odloženo

Zrinjski – Velež



tagovi

Premijer liga BiHSarajevoFK SarajevoBiH 1BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara