Ivan Ikić (©fksarajevo)
Ivan Ikić (©fksarajevo)

Sarajevo traži izlaz iz krize, Leotar ide po novo čudo

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.08.22. | 12:22

Dva interesantna duela na otvaranju 8. kola Premijer lige BiH

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Ubrzanim ritmom se i dalje igra u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Tako će biti i u nastavku, jer osim redovnih kola koja se igraju sredinom sedmice, biće tu i odloženih utakmica. Mečevi 8.kola igraju se večeras i sutra.

Izabrane vesti

SARAJEVO - LEOTAR (20.00)

Sarajevo je fantastično otvorilo sezonu. Sa tri sigurne pobede skočili su u prvi plan i definitivno sebe etiketirali kao jednog od glavnih pretendenata za titulu. Ipak, naglo su stvari krenule nizbrdo, pa već četiri utakmice ne znaju za trijumf. Upisani su porazi od Tuzla Sitija i Igmana, dok su remizirali sa Slobodom i Željezničarom.

Iako je na početku bio pun samopouzdanja, trener bordo tima Feđa Dudić moraće brže bolje naći recept za prekid loše serije. Turbulencije u klubu su se čini se stišale, ali će se to morati prikazati i na rezultatima. Opravdanja i izgovora više nema. Sa pobedama se mora krenuti. Bez obzira što se meč igra na stadionu u Zenici i bez obzira na činjenicu što neće biti navijača, jer je Sarajevo kažnjeno zbog navijačkih nereda na prošloj utakmici. Sarajevo važi za favorita, ali će morati biti vrlo oprezni, jer sa druge strane stoji ekipa koja ume da pomrsi konce svima.

"Ova utakmica može okrenuti sve u našu korist ponovo. Vratili bismo se na ono što smo radili u prva tri kola. Mi idemo raditi, igramo dobro, ali nas neće ti golovi. Doći će i to vremenom. Verujem da će sve ići svojim tokom i da ćemo večeras zabeležiti pobedu", istakao je Ivan Ikić ofanzivac Sarajeva.

20.00: (1,20) Sarajevo (5,80) Leotar (13,0)

Situacija sa Leotarom je jako čudna. Tim iz Trebinja je verovali ili ne, samo jedan meč odigrao kao domaćin. U utakmicama protiv Zrinjskog i Borca su trebali biti domaćini, ali su iz nekog razloga zamenjena domaćinstva. Dakle, Leotar faktički svako kolo putuje, ali je i u toj činjenici uspeo da osvoji sedam bodova.

Prvo su remizirali na Grbavici, pa u prošlom kolu potpuno iznenađujuće savladali Borac u Novom Gradu i tako smenili Nenada Lalatovića, dok su taj pomenuti jedini meč na svom terenu rešili u svoju korist protiv Veleža. Sigurno je da Trebinjci mogu biti zadovoljni, jer će im već od narednog kola raspored biti znatno lakši, a uspeli su u ovom paklenom rasporedu izbeći donji deo tabele i pozicionirati se u sredinu. Nošeni pobedom nad Borcem, Leotar će i večeras pokušati pomrsiti konce favorizovanom Sarajevu.

"Sigurno je da je atmosfera u klubu mnogo bolja nakon tog trijumfa nad Borcem. Uvideli smo da možemo igrati sa svima i pobediti svakoga. Čeka nas još jedan težak meč. Gostujemo Sarajevu u Zenici, ekipi koja je u rezultatskoj krizi i na sve načine će hteti da izađe iz nje. Oni imaju fantastične pojedince i moraćemo biti maksimalno odgovorni. Ako smo mogli pobediti Borca, zašto ne bismo i Sarajeva", istakao je veznjak Leotara Marko Perišić.

SLOGA DOBOJ – VELEŽ (19.00)

Sloga je definitivno hit ove sezone. Novajlija u ligi je pokazao da se ne plaši elitnog ranga BiH fudbala i da neće biti samo puki prolaznik. U šest odigranih mečeva osvojili su osam bodova, a pogotovo je bitan bio trijumf nad Igmanom u prošlom kolu, i to na gostovanju. Kod kuće, Sloga takođe igra odlično. Iako svoje domaće mečeve igraju u Modriči, do sada nisu poraženi. Remizirali su sa Borcem i Širokim Brijegom, dok su savladali Leotar sa 4:0. To će im sigurno biti dobar reper da mogu ostati neporaženi i u duelu sa Veležom.

19.00: (3,50) Sloga (3,15) Velež (2,10)

Tim iz Mostara u Modriču stiže u ne tako dobroj formi. Iskusni stručnjak Amar Osim nikako da nađe pravu formulu, pa je u dosadašnjem delu sezone upisao svega jedan trijumf. Iako on demagoški tvrdi da je sezona duga i da će stvari krenuti na bolje, činjenica da rezultati baš i nisu po želji. Kada je reč o gostujućim utakmicama, osvojili su dva boda, dok su poraženi od Leotara, a zanimljivo je da su postigli svega jedan gol i to u onom prvom kolu na gostovanju kod Posušja. Evidentna je kriza, ali je Amar Osim u prošlosti znao da pronađe tajni recept upravo u takvim situacijama.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

BIH 1 - 8. KOLO

Utorak

19.00: (3,50) Sloga (3,15) Velež (2,10)

20.00: (1,20) Sarajevo (5,80) Leotar (13,0)

Sreda

16.30: Borac - Zrinjski

17.00: Tuzla Siti - Široki Brijeg

17.30: Igman - Sloboda

17.30: Posušje - Željezničar

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeSarajevoLeotarVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara