Simon Rožman (©Printscreen)
Simon Rožman (©Printscreen)

Sarajevo ulazi u ritam s novim trenerom Rožmanom

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.08.23. | 11:10

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Bordo tim sa Slovencem na klupi gostuje danas (17.00) Tuzla Sitiju

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Početak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine obeležila su mnoga odlaganja, pa nijedno kolo do sada nije bilo potpuno. Od sada, stvari će biti malo drugačije jer je jedino Zrinjski ostao u Evropi, pa se polako može i nadoknaditi propušteno. Prvi put, jedna runda će biti kompletirana, jer poslednji meč 4. kola danas (17.00) igraju Tuzla Siti i Sarajevo.

Izabrane vesti

Prošla sezona je za Tuzla Siti bila jedna od najneuspešnijih u elitnom rangu jer nisu ostvareni ciljevi. Plan je bio da se izbori Evropa, a na kraju se do poslednjeg kola strepilo za opstanak. Iz tog razloga, Tuzlaci su u novu sezonu ušli mnogo opreznije. Ne žele da se dovedu u sličnu situaciju pa je tokom leta bilo mnogo promena u igračkom kadru koje bi trebale znatno doprineti kvalitetu.

Posle dva kola imaju polovičan učinak i tri boda. Prvo ubedljiv gostujući trijumf nad Goškom (1:4), a posle toga domaći poraz od Širokog Brijega (1:2). Žele u taboru domaćih da poprave taj utisak iz meča sa Širokim pa će pred svojim navijačima tražiti pobedu. Nova tri boda popela bi ekipu na tabeli u sami vrh što bi bilo od ogromnog značaja za samopouzdanje i atmosferu.

"Ulazimo izuzetno angažovani i izuzetno raspoloženi u tu utakmicu sa Sarajevom. Mislim da igrači jedva čekaju da ona počne. Imamo mi svoje kvalitete, kao što imamo i određene nedostatke. Svaka ekipa, tako i Sarajevo kao i mi ima svoje kvalitete i svoje nedostatke. Pokušaćemo da pariramo njihovim kvalitetnim stranama i da iskoristimo njihove loše strane u igri i dođemo do pozitivnog rezultata“, istakao je Milenko Bošnjaković šef stručnog štaba Tuzla Sitija.

17.00: (2,70) Tuzla Siti (3,00) Sarajevo (2,65)

Sarajevo je od početka sezone u velikim turbulencijama. Nije kako treba mi počelo, a već je bilo mnogo promena u timu sa Koševa. Posle eliminacije iz Evrope, smenjen je Mirza Varešanović. Ekipu je u jednom meču predvodio i Mensur Dogan, a sad je došao red i na novog trenera Simona Rožmana, koji je imao uspešan debi u prošlom kolu pobedom nad Posušjem (3:0). Pre toga upisan je domaći poraz od Sloge tako da i Sarajevo ima polovičan učinak kao i Tuzla Siti.

S obzirom na velike promene koje su zadesile klub, trebalo bi da se ekipa polako upoznala sa načinom rada novog trenera, a s obzirom na ambicije, Bordo tim bi mogao da se zahuktava. Ukoliko večeras trijumfuje definitivno hoće, jer bi tri boda bila od velike važnosti za nastavak sezone.

S jedne strane smo ih analizirali, a s druge moramo brinuti najviše o sebi. Gledali smo po čemu su dobri, a gde su njihove mane. Gledali smo dvie njihove utakmice koje rezultatski možda i nisu realne, jer su i protiv Širokog Brijega bili jako, jako dobri. Poznajemo njihove mane i vrline, ali ne bih to naglašavao. Mislim da su jako dobro balansirani i vođeni, ali očekujem jako dobar susret. Treba se prilagoditi i verujem da možemo da pružimo dobru partiju“, kazao je Rožman, novi trener Sarajeva.

BIH 1 - 4. KOLO

Subota

Zvijezda - Sloga 1:0 (0:0)

/Blažević 68/

Posušje - Željezničar 1:0 (1:0)

/Kamenar 25/

Nedelja

Borac Banjaluka – Igman Konjic 4:1 (2:1)

/Makarić 25. 45+1, Kortes 69, Čavić 76 – Bešagić 24/

Zrinjski – GOŠK Gabela 3:1 (2:1)

/Bilbija 37pen, 43, Malekinušić 75 – Musulin 30/

Velež – Široki Brijeg 1:1 (0:1)

/Zvonić 48 – Kpan 21/

Ponedeljak

17.00: (2,70) Tuzla Siti (3,00) Sarajevo (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1BiHPremijer liga BiHFK SarajevoTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara