Bojan Šaranov, kapiten PAS Lamije (©Starsport)
Bojan Šaranov, kapiten PAS Lamije (©Starsport)

Šaranov i Romanić na ivici, opstanak u eliti traže u gradu starom oko 2.500 godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 13:26

Ove subote od 17.45 časova je na programu prvi meč baraža za opstanak u Superligi Grčke, PAS Lamija gostuje drugoligašu Veriji

Važan meč za grčki fudbal odigraće se u subotu od 17.45 časova u Veriji. Na programu je prva utakmica baraža za opstanak u Superligi, Verija će dočekati PAS Lamiju, za koju igraju dvojica srpskih internacionalaca, golman Bojan Šaranov i napadač Lazar Romanić.

Prvi susret se igra u gradu u središnjoj Makedoni, koji postoji blizu 25 vekova. Verija je svojevremeno bila prva prestonica antičke Makedonije, u njoj je sahranjen Filip II, otac Aleksandra Velikog. Međutim, fudbal nema tako bogatu tradiciju, Verija nema nijedan trofej i ima zbirno 17 sezona u Superligi. Sada se nada novoj promociji u elitu, a na putu mu stoji Lamija.

Izabrane vesti

Teškom mukom su Šaranov, Romanić i saigrači izbegli direktnu eliminaciju. Odoleli su napadima Apolon Smirnisa u plej-autu, završili su pretposlednji, pa sada moraju u baraž.

S druge strane, Verija je propustila prvu priliku da se plasira u elitu. Osvojila je prvo mesto u Prvoj ligi Sever, ali je potom izgubila oba susreta u baražu sa pobednikom Juga, Levadijakosom. Posle dva minimalna poraza, mora na popravni sa Lamijom.

17.45: (2,95) Verija (2,85) PAS Lamija (2,55)

Šaranov je ove sezone branio na 21 utakmica, od čega je na osam sačuvao mrežu. Nekadašnji golman Partizana, koji je sa crno-belima osvojio titulu i Kup Srbije, a potom je bio prvak Azerbejdžana sa Karabagom, nosio je ove sezone kapitensku traku u grčkom superligašu.

Italijanski strateg Đanluka Festa je imao mnogo poverenja i u Romanića, koji je igrao na 30 mečeva. Zabeležio je 24-godišnji Kragujevčanin učinak od po dva gola i dve asistencije.

--------------------

Kristijano Ronaldo prelazi u Real Madrid – kvota u Mozzartu je 10,0. Pogledajte kompletnu ponudu za letnji prelazni rok.

--------------------

Igrao je ove sezone još jedan Srbin za Lamiju, Vladimir Golemić, ali on je otišao u italijanski Krotone na polusezoni. Prethodno je bivši štoper Mladosti odigrao 12 mečeva i postigao jedan gol.

Verija nema toliko vtranaca, što je i razumljivo s obzirom na to iz kog ranga dolazi. Tu su tri Afrikanca, Mansur Fofana, krilo iz Obale Slonovače i ofanzivni vezisti iz Gane, Čarls Kvateng i Išmael Baido. Preostala dva fudbalera bez grčkog pasoša su defanzivni vezisti, Makedonac Ali Adem i Albanac Egis Kače.

Lamija i Verija su se poslednji put sastali 2015. godine u Kupu Grčke. Tada je Verija bila uspešnija, slavila je sa 1:0. Revanš meč baraža na programu je naredne subote u Lamiji.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

GRČKA 1 – PLEJ-AUT (PRVI MEČ)

Subota

17.45: (2,95) Verija (2,85) PAS Lamija (2,55)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Lazar RomanićBojan ŠaranovVerijaLamijaGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara