Šareni Liverpul morao da se uozbilji u Austriji, da li je Salahova sebičnost neka poruka? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 20:44

“Srpski” Panatinaikos sjajno krenuo pobedom nad Viljarealom, Ren evrogolovima razbio Makabi

Među trenerima koji su obeležili istoriju Lige šampiona je i Jirgen Klop. Ali ove sezone on i njegov slavni Liverpul ne igraju evropski fudbal utorkom i sredom već onaj “drugorazredni” četvrtkom. I namučili su se da startuju pobedom na gostovanju u Austriji.

Liverpul je posle preokreta savladao LASK 3:1 što je bila Klopova 50. evropska pobeda na klupi engleskog kluba. Rekorder je Liverpula.

Izabrane vesti

Odlučio se Klop da promeša karta u Lincu pa su na klupi ostali Alison, Salah, Robertson, Makalister, Soboslaj, Gakpo… A šansu su dobili Keleher, Bajčetić, Cimikas, Eliot, Gravenberh, Endo, Douk… Istina, startovali su i Van Dajk, Konate, Nunjez, Dijaz… Ali šaren sastav Redsa se nije baš proslavio u prvom poluvremenu. LASK je poveo fantastičnim volejom Florijana Flekera posle 15 minuta igre i sve što je Liverpul uradio je bio velika šansa Darvinja Nunjeza. Urugvajac je tukao glavom ali je domaći golman Laval čudesnom intervencijom sačuvao vođstvo do poluvremena.

Malo toga je u igri Klopovog tima bilo dobro posle prvih 45 minuta. Podbacio je Stefan Bajčetić na poziciji desnog beka, a nisu se proslavili ni Endo, Konate, Douk, Cimikas… Ipak, Klop nije menjao na poluvremenu. Kada je početkom drugog poluvremena već spremio rezerve da uđu u igru, stiglo je izjednačenje. Dijaz je iznudio penal posle prodora Bajčetića, a Nunjez pogodio sa bele tačke.

Potom su ušli Soboslaj, Makalister, Gomez i Liverpul je dodao gas. Za sedam minuta je rezultat potpuno preokrenut. Posle sjajne asistencije Gravenberha je pogodio Luis Dijaz. Liverpul je imao potpunu kontrolu do kraja, ušao je i Salah koji je trećim golom rešio sve dileme oko pobednika.

Taj gol bi valjalo posebno istaći pošto je i sam Salah očigledno želeo da se istakne. Ili da poruči nešto? Išao je kroz dvojicu iskosa, nije baš bio u dobroj situaciji za šut ali je nekako pogodio spoljnom kroz noge golmanu. Dok su Harvi Elioti i Luis Dijaz poptuno sami čekali da im doda i da pgoode prazan gol. Sebičluk Egipćanina je bio očigledan, a momenat delikatan jer se prethodnih nedelje mnogo pričalo o Liverpulovoj zabrani da ga proda u Saudijsku Arabiju gde ga je čekao ugovor života.



U istoj grupi su Union i Tuluz odigrali nerešeno u Briselu - 1:1. Francuzi su poveli golom iz penala u nadoknadi vremena ali su Belgijanci do zasluženog izjednačenja stigli u 69. minutu preko rezerviste Amure koji je lepo pogodio posle solo akcije.

Spektakl pred 65.000 navijača su priredili igrači Panatinaikosa. Pobedili su Viljareal 2:0, a mogli su makar 4:0. Toliko su bili bolji. Ne pamti se kada je PAO odigrao takvu evropsku utakmicu… Rapsodija!

Sedam godina su atinski Zeleni čekali meč grupne faze nekog evrokupa i večeras dočekali. Golovina Joanidisa u prvom i Šporara u drugom su došli do tri boda ali još više raduje sjajna igra. Iako je Viljareal pre dve nedelje promenio trenera, očigledno da je kriza i dalje tu.

PAO je napadao i stezao obruč, a nagrada je usledila u 39. minutu kada je Joanidis pobegao odbrani Žute podmornice i bocnuo loptu u mrežu preko Reine.

Ispromašivali su se domaći u prvih 20 minuta drugog poluvremena, Mladenović je pakovao šanse i pretio sa distance, da bi Jovanović povukao pravi potez u 68. minutu kada je na teren poslao Šporara i Viljenu. Slovenac je desetak minuta kasnije sjajnim šutem iskosa zapalio tribine i pečatirao pobedu Panatinaikosa.

U istoj grupi je Ren opravdao ulogu favorita i do nogu potukao Makabi iz Haife - 3:0. Već posle pola sata igre je bilo 2:0. Ludovik Bla je u prvom minutu postigao spektakularan gol sa 25 metara (pogledajte OVDE), a 30 minuta kasnije Trufer je postigao možda još lepši gol sa 20 metara (pogledajte OVDE). Jildirim je u 55. minutu pečatirao pobedu tima za koji je Nemanja Matić odigrao 69. minuta.


GRUPA E

LASK - Liverpul 1:3 (1:0)

/Fleker 14 - Nunjez 56, Dijaz 63, Salah 88/

Union Sen Žiloaz - Tuluz 1:1 (0:1)

/Amura 68 - Dalinga 45+3 penal/

GRUPA F

Ren - Makabi Haifa 3:0 (2:0)

/Bla 1, Trufer 31, Jildirim 55/

Panatinaikos - Viljareal 4:0 (1:0)

/Joanidis 38, Šporar 78/



tagovi

Mohamed Salah

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara