Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sari je Fenerov izbor - kontakt ostvaren, nastavak pregovora sledeće nedelje

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 23:55

Italijan i dalje na platnom spisku Juventusa, Emre Belozoglu bi trebalo da završi sezonu kao vršilac trenerske dužnosti

Borba za titulu počela je da klizi iz ruku Fenerbahčea, a klub i doskorašnji trener Erol Bulut sporazumno su prekinuli saradnju. Emre Belozoglu koji je do juče obavljao ulogu sportskog direktora, dobio je novu u vidu vršioca dužnosti glavnog trenera. Dok se legenda turskog fudbala sprema da pokuša da izvuče maksimum iz poslednjih deset utakmica (lider Bešiktaš beži pet bodova uz meč manje), istanbulski velikan razmišlja o budućnosti i dugoročnom rešenju na mestu šefa stručnog štaba.

Fener je kontaktirao bivšeg trenera Napolija i Juventusa Mauricija Sarija, a dalji razgovori će se voditi u dolazećoj nedelji. Italijan je bez angažmana od prošlog leta kada je napustio Staru damu, koja mu još uvek isplaćuje novac na konto ugovora. Turski mediji pišu da je predsednik istanbulskog kluba Ali Koč ponudio Sariju posao i da je rođeni Napolitanac na korak od prihvatanja ponude.

Izabrane vesti

(1,28) Čile (5,70) Bolivija (10,5)

Poselednjih nedelja Italijan je povezivan sa povratkom u Seriju A. Šuškalo se da bi moglo da dođe do iznenađujućeg povratka u Napoli, ili da će biti naslednik Paula Fonseke na klupi Rome. Spekulacije su postojale i kada je reč o Feneru, koji je navodno želeo da privoli odlazećeg selektora Nemačke Joakima Leva da se vrati u klub čije je igrače vodio u sezoni 1998/99.

Sari je prvi trofej u karijeri osvojio kao trener Čelsija u vidu Lige Evrope, pre nego što je doneo Juventusu Skudeto - deveti uzastopni bjankonera koji gotovo izvesno neće uspeti da odbrane.


tagovi

Mauricio SariFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara