Sari je napravio tim za evropsku elitu! Sergej komandovao u napadu i odbrani, Juve nema šta da traži u Rimu

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 22:51

Večni grad ponovo koban za Staru damu, ovoga puta na gostovanju sjajnom Laciju, koji se učvrstio na drugom mestu Serije A - 2:1

Lacio ove sezone možda nije bio konkurentan kada je u pitanju prebrojavanje fudbaslkih zvezda među timovima iz vrha Serije A, ali je zato u rasponu od nekih četrdesetak dana preslišao tri snažna protivnika i učvrstio se na drugom mestu italijanskog šampionata. Sastav Mauricija Sarija je početkom marta prvo slavio u Napulju, dve nedelje kasnije slavio u rimskom derbiju, a večeras je na svom Olimpiku srušio i Juventus, pa nakon 29. kola ima pet bodova više od trećeplasirane Rome, odnosno sedam od petoplasiranog Intera - 2:1 (1:1).

Stara dama je večerašnji meč dočekala sa serijom od tri vezane pobede i šansom da se uključi u bitku za četvrtu poziciju, ali je Večni grad ponovo bio koban za sastav Masimilijana Alegrija, pošto je upravo pre te serije poražen od Rome na ovom istom mestu.

Izabrane vesti

Odličan meč odigrao je Sergej Milinković Savić, ali ne samo zbog toga što je postigao vodeći pogodak za svoj tim u 38. minutu, na asistenciju vrlo zapaženog Matije Zakanjija, već pre svega što je imao brojne izuzetne reakcije u defanzivi, izblokiravši nekoliko puta protivničke napadače pred svojim golom.

Ono što je zabrinjavajuće za navijače Juventusa, ali i ljubitelje fudbala u našoj zemlji, jeste činjenica da je u 63. minutu izmenu zbog povrede zatražio Dušan Vlahović. On je povredio zglob prilikom starta Kataldija, pa je ostatak meča proveo na klupi sa kesom leda oko noge. U istom minutu sa terena je izašao i Filip Kostić, koji u prvih sat vremena nije uspeo da pronađe rešenje za odbranu Lacija, mada nakon njega nije bio previše uspešan ni Federiko Kijeza.

Juventus je uspeo da izjednači u 42. minutu preko Adrijena Rabijoa, ali nakon toga nije uspeo da okrene utakmicu u svoju korist. Lacio je dominirao na sredini terena, zahvaljujući Sergeju i Luisu Albertu, koji su držali loptu pod ključem, a upravo je odlični Španac na fenomenalan način, petom, asistirao Zakanjiju kod odlučujućeg gola u 53. minutu.

Sarijev tim, kao i mnogim drugim utakmicama, gotovo isključivo je u napadu zavisio od Anhela di Marije. Argentinac je imao nekoliko odličnih poteza, ali je konstatno bio udvajan, okružen čak i trojicom i četvoricom igrača, pa stoga nije uspeo da pronađe put ka mreži Ivana Provedela.

Stara dama je u samoj završnici meča uspela da potisne Lacio pred svoj šesnaesterac, imali su gosti nekoliko solidnih prilika, među kojima je najbolja bila ona Nikola Fađolija iz 84. minuta. Uhvatio je volej mladi vezista posle centaršuta Kijeze, ali je lopta prohujala preko prečke

SERIJA A - 29. KOLO

Petak

Salernitana - Inter 1:1 (0:1)

/Kandreva 90 - Gosens 6/

Leče - Napoli 1:2 (0:1)

/Di Frančesko 52 - Di Lorenco 18, Galo 64ag/

Milan - Empoli 0:0

Subota

Udineze - Monca 2:2 (1:0)

/Lovrić 18, Beto 90+2pen - Kolpani 48, Rovela 56/

Fjorentina - Specija 1:1 (1:1)

/Višnevski ag 25 - Nzola 32/

Atalanta - Bolonja 0:2 (0:0)

/Sansone 49, Orsolini 86/

Sampdorija - Kremoneze 2:3 (1:1)

/Leris 15, Lamers 66 - Điljone 35, Ločošvili 85, Sernikola 85/

Torino - Roma 0:1 (0:1)

/Dibala 8p/

Verona - Sasuolo 2:1 (0:1)

/Čečerini 84, Gaič 95 - Arui 34/

Lacio - Juventus 2:1 (1:1)

/Milinković Savić 38, Zakanji 53 - Rabio 42/



tagovi

Sergej Milinković SavićDušan VlahovićFilip KostićAnhel Di Marija

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara