Sari podneo ostavku, Klose čeka kao zapeta puška

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 15:36

Tu su još dva kandidata

U Minhenu nije uspeo da odbrani 1:0 iz Rima - ispao je iz Lige šampiona. Pre toga poražen je u derbiju od Milana, izgubio u Firenci, ceo plen sa Olimpika odnela je Bolonja... Da ništa ne funkcioniše kako treba u redovima Bjankočelestija pokazao je potonji poraz od Udinezea kod kuće. Napokon, nakon toga, postalo je jasno da Rimljani ne mogu da ponove prošlosezonski rezultat i obezbede plasman u Ligu šampiona (vrlo verovatno ostaće kratkih rukava čak i ako Italija dobije to peto mesto u eliti, što će se izvesno dogoditi), pa je to rezultiralo ostavkom iskusnog stručnjaka Mauricija Sarija.

Svi italijanski mediji ovog popodneva javljaju da je iskusni stručnjak još jutros obavestio čelnike kluba da se povlači i da bi trebalo da potraže zamenu.

Izabrane vesti

Sari je od juna 2021. vodio Lacio. Trofej nije uspeo da osvoji, ali je tri puta učestvovao u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Dva puta u Ligi Evrope i ove sezone u Ligi šampiona.

Trijumfom nad Bajernom kod kuće u prvom meču osmine finala najavio je jedno od najvećih iznenađenja u novoj godini, međutim u revanšu nije imao nikakve šanse. Ono što mu se više zameralo od rezultata (0:3), jeste činjenica da Lacio 'nije želeo' da igra fudbal.

Kao mogući Sarijevi naslednici trenutno se pominju Tomazo Roki, koji je svojevremeno radio u mladom timu Lacija, zatim Anđelo Greguči, trener U19 ekipe Frozinonena, odnosno najjače ime Miroslav Klose, koji je počeo kao asistent u Bjernu, a potom kratko radio u austrijskom Altahu. Trenutno je bez posla.

Posle serije loših rezultata Rimljanima je čak ugrožen izlazak u Evropu naredne sezone, tako da će naslednik Mauricija Sarija za primarni zadatak imati da pokuša da se dokopa evropske vize.


tagovi

Mauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara