Mauricio Sari (Foto: AFP)
Mauricio Sari (Foto: AFP)

Sariju se ne žuri dok kaplje lova od Juventusa, Marselj će morati da traži dalje

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 00:28

Francuski klub se okrenuo Horheu Sampaoliju, koji je spreman da preuzme ekipu po završetku prvenstva u Brazilu

Krajem januara Andre Vilas Boas je najavio rastanak sa Marseljom po završetku sezone, početkom februara je kritikovao poteze uprave kluba u prelaznom roku, da bi ubrzo ceh dugačkog jezika platio otkazom. Reklo bi se da na Velodromu nisu planirali prekid saradnje, barem ne na samom početku prolećnog dela sezone, jer zamenu nisu spremili unapred. Dve nedelje nakon rastanka sa portugalskim menadžerom, Marselj je i dalje bez trenera.

Prva opcija uprave francuskog kluba bio je Mauricio Sari. Italijan je bez angažmana od avgusta, otkako mu je uručen otkaz u Juventusu, sa kojim je pod ugovorom do 2022. godine, međutim, kako javlja Fabricio Romano, Sari je odlučio da odbije selidbu na jug Francuske. 

Izabrane vesti

Nekadašnji trener Napolija i Čelsija ne želi da preuzme tim na sredini sezone i rado će sačekati početak naredne i višegodišnju ponudu nekog od velikih klubova Evrope. Dok takva ne stigne, primaće platu od Juventusa. Podsetimo, Sari prema ugovoru sa torinskim klubom godišnje ima 6.000.000 evra.

Horhe Sampaoli (Foto: AFP)Horhe Sampaoli (Foto: AFP)

Kako je definitivno rekao “ne“ Marselju, na Velodromu su se okrenuli alternativnim opcijama. Francuski mediji pišu da je naredna meta Olimpika Horhe Sampaoli, aktuelni trener Atletiko Mineira. Prema informacijama RMC Sporta, Argentinac je voljan da prihvati poziv, ali tek u martu, kada se završi prvenstvo u Brazilu, gde će njegov Atletiko u poslednja dva kola pokušati da odbrani mesto koje vodi u Kopa Libertadores.

Do pregovora o dužini ugovora ili visini primanja još nije došlo, ali je Sampaoli izrazio želju da dođe na Velodrom. Upravi Marselja se navodno ni ne žuri, pošto je privremeni trener Naser Large popravio atmosferu u ekipi.


tagovi

Horhe SampaoliMarseljMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara