Pep Gvardiola (Foto: Reuters)
Pep Gvardiola (Foto: Reuters)

Sarkastični Pep: Svaka naša utakmica je laka, ako ne osvojimo titulu u novembru - to je katastrofa!

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 01:53

Treneru Mančester Sitija se nije dopala konstatacija da je pred njegovim timom "lak meč" protiv Vulverhemptona

Ako izuzmemo Komjuniti šild početkom avgusta, Mančester Siti je od starta sezone bio nepogrešiv. Dobio je svih šest utakmica u Premijer ligi, slavio u UEFA Super kupu, protiv Crvene zvezde takođe. Imao je šampion Evrope stopostotan učinak sve dok sredinom ove nedelje, čini se svesno, Pep Gvardiola nije žrtvovao najmanje popularno od četiri takmičenja i izgubio od Njukasla u šesnaestini finala Liga kupa.

Za taj meč Gvardiola je odmorio većinu startera, pa se očekuje da se već u subotu protiv Vulverhemptona vrati na pobednički put. Siti je protiv Vukova dobio svaki od prethodnih šest duela, i to uz gol-razliku 19:3. Na prvi pogled, reklo bi se zicer za Građane. Tako uostalom misle i engleski novinari, pa je jedan od njih na jučerašnjoj konferenciji konstatovao da je pred Sitijem "laka utakmica".

Izabrane vesti

Usledio je sarkastičan odgovor trenera Sitija.

"Normalno, sve utakmice koje mi igramo su lake. Da, da, tako je. Ako ne osvojimo Premijer ligu sa deset poena prednosti u novembru, to je katastrofa", uzvratio je Gvardiola.

Potom se Španac osvrnuo na narednog rivala, podsetivši da su od starta sezone odigrali nekoliko vrlo dobrih mečeva, koje nisu uspeli da krunišu podjednako dobrim rezultatom.

"Imam ogromno poštovanje za njih. Uvek se mučimo u Vulverhemptonu. Možete da vidite kakav individualni kvalitet imaju, posebno u napadu sa Netom, Kunjom, momkom iz Koreje (Hvanom, prim. aut). I trenerom O’Nilom koji je uradio neverovatan posao u Bornmutu prošle sezone, imam osećaj da će isto uraditi i sada. Možda trenutno nemaju rezultate kakve bi želeli, ali šanse koje su promašili protiv Brajtona u prvom poluvremenu, protiv Liverpula su imali prilike da postignu više od jednog gola u prvom poluvremenu..."

Osvrnuo se Gvardiola zatim i na odluku da ne gomila igrače na pozicijama, odnosno važnost dovođenja polivalentnih igrača, koja do izražaja dolazi u trenucima kada je ekipa osakaćena povredama. Pep za meč sa Vulvsima neće moći da računa na Kevina De Brujnea, Džona Stounsa, Bernarda Silvu, te suspendovanog Rodrija.

"Kada imaš 20 igrača i šestorica su povređeni svi kažu kako treba da imaš veći tim, ali šta se desi kada nema povreda? Kako da upravljam tom situacijom. Mogu da izvedem samo 11 igrača. Ako 14 igrača ne igra duže vreme ne želim da bude trener. Zbog toga kada dovodite igrače treba da gledate one koji mogu da igraju na dve ili tri pozicije. Bernardo može to, Fil takođe, Hulijan, Oskar Bob isto...Kada ljudi kažu kako žele po dvojicu igrača na svakoj poziciji, sa tim se ne slažem. Da biste bili efektni, morate da igrate standardno. Ako želim manje utakmica, vodiću tim koji ne igra evropska takmičenja. Bile bi to duge nedelje. Kada si u vrhunskom timu u evropskim takmičenjima, moraš da se navikneš na to. Za 12/13 godina trenerske karijere, sve vreme sam živeo sa time", zaključio je Gvardiola.

POTENCIJALNA STARTNA POSTAVA MANČESTER SITIJA PROTIV VULVERHEMPTONA

(4-2-3-1): Ederson - Voker, Akandži, Dijas, Ake - Kovačić, Nuneš - Foden, Alvarez, Doku - Haland

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

13.30: (2,70) Aston Vila (3,40) Brajton (2,60)

16.00: (6,00) Bornmut (4,10) Arsenal (1,55)

16.00: (1,63) Everton (3,80) Luton (5,70)

16.00: (1,60) Mančester Junajted (3,90) Kristal Palas (5,80)

16.00: (1,37) Njukasl (4,90) Barnli (8,50)

16.00: (1,47) Vest Hem (4,40) Šefild Junajted (6,75)

16.00: (9,00) Vulverhempton (5,00) Mančester Siti (1,35)

18.30: (2,95) Totenhem (3,70) Liverpul (2,40)

Nedelja

15.00: (2,85) Notingem Forest (3,20) Brentford (2,75)

Ponedeljak

21.00: (3,90) Fulam (3,50) Čelsi (2,05)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Mančester SitiPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara