©Starsport
©Starsport

Saša Jovanović pojačao Pazarce

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 16:07

Dosadašnji fudbaler Radničkog iz Niša promovisan u novom klubu

Ofanzivni fudbaler Saša Jovanović nastaviće karijeru u Novom Pazaru! Da ne brinu navijači TSC-a iz Bačke Topole, ne radi se o najboljem igraču prethodog izdanja Mozzart Bet Superlige. Na obale Jošanice i Raške stiže njegov imenjak i prezimenjak, čiji je poslednji klub niški Radnički.

Posle saznanja da na Čairu nije u prvom planu kod trenera Nikole Trajkovića, 29-godišnje krilo brzo je pronašlo sledeću odrednicu. Jovanović je sa Pazarcima potpisao ugovor do kraja sezone i ponudiće neka nova rešenja Draganu Aničiću i njegovim saradnicima u superligašu sa obala Jošanice i Raške.

Izabrane vesti

U Aničićevom sistemu 3-4-1-2, Jovanović bi mogao da konkuriše za poziciju iza napadača, ali nema sumnje da je upotrebljiv i kao pomoćni špic. Šefa struke Novog Pazara može da raduje činjenica da je iskusni fudbaler fizički spreman, s obzirom da je prošao kompletne pripreme sa Nišlijama. To znači da bi mogao da debituje već na prvenstvenoj premijeri protiv kragujevačkog Radničkog 1923 (nedelja, 18.55 - Arena Sport 2).

"Pregovarali smo sa Jovanovićem punih 15 dana i danas smo konačno završili posao. On je početkom sedmice došao u Pazar, čak je i trenirao sa ostalim igračima", kaže za Mozzart Sport generalni sekretar Plavih Fikret Međedović.

Jovanović je prošle sezone odigrao 28 utakmica za Radnički iz Niša u svim takmičenjima, a upisao se u strelce u remiju sa Čukaričkim na Banovom brdu (2:2). Prethodno je nastupao za Radnički 1923, Rad, Inđiju, austrijski Volfsberger, Čukarički, Bežaniju i Voždovac, dok je u mlađim selekcijama igrao za Partizan, ali i za reprezentaciju Srbije u uzrastu do 17 godina.

U sportskom sektoru Novog Pazara najavljuju nove potpise do kraja sedmice. Posle izvesnog odlaska Slobodana Rubežića u škotski Dandi, u fokusu je štoper, možda i dvojica.

"Trenutno pričamo sa trojicom centralnih bekova. Treba nam jedan iskusni defanzivac visoke klase i možda još jedan nešto mlađi, ali koji zadovoljava standarde našeg elitnog takmičenja. U obzir dolaze samo igrači iza kojih su letnje pripreme jer nemamo vremena nikoga da čekamo", veli Međedović.



tagovi

Saša JovanovićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara