(©Starsport)
(©Starsport)

Saša Lukić: Sve bih dao da se plasiramo na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 12:36

“Mi moramo da se kvalifikujemo i to mora da se kaže”, ističe srpski vezista

Pred ključni meč sa Portugalijom za plasman na Mundijal prošle godine selektor Dragan Stojković je pred novinarima ispalio sada već kultunu rečenicu: “Nema eventualno, mi moramo da idemo u Katar”.

Nešto slično u tom stilu poručuje vezista reprezentacije Srbije Saša Lukić pred utakmicu sa Mađarskom, kasnije i sa Crnom Gorom, na kojima bi Orlovi mogli da osvoje kartu za Evropsko prvenstvo, na kojem nas nije bilo od 2000. godine, sa imenom SR Jugoslavija.

Izabrane vesti

Kada smo počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo cilj je bio da se plasiramo. Sada smo u situaciji da samo odlučujemo o tome. Postoji mala doza pritiska, velika je utakmica u pitanju. Dugo nismo bili na EP, to nam je svima cilj, sve bih dao samo da se plasiramo. Jedva čekam da počne meč, znamo koliko nam je bitan”, rekao je Saša Lukić pred srpskim novinarima u kući fudbala u Staroj Pazovi.

Fudbaler Fulama podvlači da niko u taboru Orlova nije očekivao lagan put do Nemačke 2024.

“Najvažnija su sad tri boda, da pobedimo u Mađarskoj. Ako je neko mislio da ćemo bez napora da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, da postoje unapred dobijene utakmice – varao se”.

Od plasmana na šampionat Starog kontinenta posle 24 godine nema većeg motiva, kaže Lukić.

“Sama činjenica da nas toliko dugo nije bilo na Evropskom prvenstvu je najveći motiv. Jedini motiv. Mi smo reprezentacija Srbije i mislimo da možemo da pobedimo, da se plasiramo, ali da mi sad pričamo... Teren je taj na kojem se sve pokazuje. Tu ne možeš ništa da sakriješ. Navikli smo da se nosimo sa pritiskom, a to što će biti 70.000 ljudi na tribinama je dodatni motiv, biće tu i naših navijača. Želeli bismo da to vidimo i na našem stadionu, pa da dobrom igrom i pobedom pozovemo navijače da dođu da nam pomognu protiv Crne Gore”.

Lukić nije igrao pre mesec dana protiv Mađarske u Beogradu (1:2), ali je gledajući sa strane dosta toga video.

“Oni jesu bili bolji u prvom poluvremenu kada su dali dva gola, ali nisu toliko bili bolji koliko mi nismo izgledali kako bi trebalo. Drugo poluvreme je bilo dosta bolje, to je put i stil kojim moramo da krenemo u Budimpešti”, naglasio je Saša Lukić.


tagovi

Saša Lukićfudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara