(©Starsport)
(©Starsport)

Saša Tomanović: Lepo je biti na trećoj poziciji, a mogli smo bolje protiv Javora, Pazara...

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.09.22. | 08:59

Kapiten TSC-a govorio o aktuelnoj sezoni i ambicijama kluba.

Nakon 12. odigranih kola Mozzart Bet Superlige klub iz Bačke Topole se kotira na visokom trećem mestu.

Kapiten i lider ekipe Saša Tomanović kaže da je kompletna ekipa zadovoljna, na čelu sa trenerom Lazetićem, ali i da ostaje žal za rezultatom na nekim utakmicama:

Izabrane vesti

„Kad se pogleda tabela lepo je biti na trećoj poziciji i mislim da nam to mesto i pripada. U svakoj utakmici je moglo bolje, treba ipak da budemo zadovoljni, dosta dobrih utakmica smo odigrali i zasluženo smo treći na tabeli“, rezimira Tomanović prvi deo sezone.

Navodi kapiten plavih i mečeve od kojih se očekivalo više, od kojih su dva na domaćem terenu:

„Sigurno smo mogli bolje protiv Novog Pazara, Javora pa i u Subotici smo bili bolji i stvorili mnogo šansi. Imali smo u početku problem sa realizacijom, ali sada je to nestalo, na poslednjoj utakmici smo dali pet golova. Od početka radimo kvalitetno i samo je trebalo da nas krene. Golovi nisu dolazili iako smo imali i po 10, 15 šuteva na gol protivnika. Jeste bitno u fudbalu da daš gol ,ali je bitno i da ga ne primiš“.

Ove sezone je ekipa Žarka Lazetića napravila veoma lep niz od sedam mečeva bez poraza u gostima. Tomanović otkriva koja je tajna takvog uspeha:

„U gostima igramo mnogo bolje, jer je domaćin uvek otvoreniji. Tako je u srpskom fudbalu. Nama to odgovara jer igramo napadački i otvoren fudbal, gledamo da od početka nametnemo svoj ritam. Igramo visoki presing, protivnika napadamo u njegovoj zoni izgradnje napada. Na domaćem terenu nam je teže jer se ekipe brane sa deset igrača u niskoj zoni i tu imamo problem da postignemo pogodak i probijemo taj blok. Sa nekim ekipama ipak nemamo taj problem, evo Lučanima smo dali pet golova po treći put, oni nam izgleda leže“.

Sa druge strane protiv Večitih je obrnuto.

„Bitna je razlika kada igraš protiv drugih ekipa ili protiv Zvezde i Partizana. Oni su uvek favoriti, imaju mnogo dobrih igrača i protiv njih nam je potrebna veća koncentracija jer kada pogrešiš oni to odmah kazne, dok druge ekipe to i ne uspevaju uvek. I da, mnogo se više trčih protiv njih, više se umaraš“.

Druga strana igre je agresivnost i borbenost koja se ogleda i u broju žutih kartona ove sezone, a fudbaleri TSC-a su ih dobili 39. Ispred je samo Javor sa 41.

„Hehe, ja sam mislio da uopšte nismo dobili veliki broj kartona. To je samo pokazatelj da igramo čvrsto i agresivno, gledamo da uvek imamo veći broj dobijenih duela pogotovo na polovini protivnika“.

Doveo je TSC ovog leta čak 11 igrača među kojima su najzvučnija pojačanja Luka Ilić i Nikolas Špalek. Svi su po rečima kapitena Tomanovića uspeli da se uklope u tim:

„Pojačanja su se baš lepo uklopila što se vidi i po rezultatima i njihovoj igri na terenu. Šef Lazetić dosta rotira tako da i svi imaju šansu da se pokažu“.

TSC je kako je navedeno otišao na reprezentativnu pauzu sa trećeg mesta na tabeli, a očekuje ga još teških ispita:

„Imamo dosta težak raspored nakon povratka sa pauze mada biće dosta lepih utakmica. U sledećem kolu nam dolazi poslednjeplasirani Radnik, koji ne zaslužuje da bude na tom mestu. Nama je lepo i dalje gledamo na kom smo mestu na tabeli. Cilj je i ove godine kao i svake naravno da izađemo u Evropu“.

Po rečima veziste TSC-a najprijatnije iznenađenje prvenstva je Vojvodina koja trenutno zauzima četvrtu poziciju, a najneprijatnije je upravo naredni protivnik Topolčana:

„Vojvopdina je klub koji se stabilizovao i doveo mnogo iskusnih i dobrih igrača. Isto kao i mi jure Evropu, ove sezone nam je svima lakše jer pet ekipa ide u evropska takmičenja, mada zbog toga, opet, ima i više dobrih ekipa u ligi nego prethodnih godina. Neprijatno iznenađenje za mene je Radnik iz Surdulice. Godinama su član Mozzart Bet Superlige, dobro igraju na domaćem terenu, uvek su bili sredina ili vrh tabele. Sada su bez pobede i na poslednjem mestu, po meni baš neprijatno iznenađenje. Nadam se da će i nakon meča sa nama biti i dalje bez pobede“.

Iskusni vezista je ove sezone počeo samo tri utakmice, što nije razlog da bude nezadovoljan:

„Ja sam presrećan i sve moje ambicije su vezane za klub, ja sam kapiten i pružiću maksimum da ove sezone ostvarimo svoje ciljeve“, poručio je Saša Tomanović, kapiten TSC-a.



tagovi

Saša TomanovićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara