Saša Tomanović (©Starsport)
Saša Tomanović (©Starsport)

Saša Tomanović traži novi klub, bez dogovora sa Železničarem

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 14:35

Nekadašnji kapiten TSC-a, bez ugovora nakon ulaska u Mozzart Bet Superligu sa Pančevcima

Kome treba iskusan igrač za Mozzart Bet Superligu zna na koja vrata može da zakuca, jer Saša Tomanović traži novi klub, pošto se sa upravom Železničara nije dogovorio oko daljeg boravka u Pančevu, iako je bio deo ekipe koja je izborila promociju u elitu.

A, jedna vrlo zanimljiva činjenica vezana je za prekaljenog fudbalera, koji je sa čak tri tima uspeo da se plasira u Mozzart Bet Superligu. I svaki put je to bio istorijski, prvi plasman u elitu za te klubove. Nakon Inđije, Tomanović je do elite doveo i TSC, a zatim i Železničar iz Pančeva. Pošto sa upravom popularne Dizelke nije došlo do dogovora, Tomanović je od ovog meseca slobodan u izboru nove sredine. Iako dovođen u vezu sa Jedinstvom iz Uba, od tog transfera nema ništa jer kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, nije došlo do kontakta dve strane.

Izabrane vesti

Tomanović je rođen u Somboru i prve fudbalske korake je načinio u susednom Apatinu, u redovima Mladosti. U više navrata je nosio dres Inđije sa kojom je debitovao u najvišem rangu srpskog fudbala. Posle epizode u Mladosti iz Podgorice, sa kojom je osvojio kup Crne Gore vratio se u Srbiju i igrao za Javor. Topolčani su ga doveli 2017. godine i sa njim u svojim redovima ispisali zlatne stranice istorije kluba. Tomanović je danas rekorder po broju nastupa za klub u Mozzart Bet Superlige, kao i najbolji strelac ekipe u evropskim takmičenjima sa tri gola. Mnogi se sećaju njegove izvrsne partije protiv rumunskog FCSB u Senti, gde je vratio svoj tim iz mrtvih u momentu kada su imali dva igrača manje.

Ove zime je igrač sredine terena sporazumno raskinuo ugovor sa TSC-om da bi se otisnuo put Pančeva. Dobre partije nisu bile garant da će ostati u redovima Železničara te je iskusni fudbaler dobio odrešene ruke u izboru nove sredine. Skupio je ukupno 16 nastupa za tim iz Pančeva, uz jedan pogodak i tri asistencije. Prethodno je u dresu Topolčana odigrao 17 mečeva u toku sezone u kojoj je klub osvojio drugo mesto i plasirao se u kvalifikacije za Ligu šampiona. Za klub iz Bačke Topole Tomanović na svom kontu ima ukupno 183 utakmice i 27 postignutih golova.



tagovi

Saša TomanovićŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara