Sastav svih grupa: Poslastica duel Španije i Nemačke! Holanđani super prošli, težak posao za Portugalce

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 19:21

Ishod žreba u Dohi

Organizatori su uvereni da će biti najbolji ikada. Možda su u pravu. Jedino je zagarantovano, biće drugačiji od svih prethodnih. Najviše zbog toga što će se igrati u zimskom periodu. Kako god, već sad znamo da će na njemu biti nekoliko spektakularnih utakmica. Za pamćenje. Bar tako izgleda na osnovu žreba mundijalskih grupa za turnir u Kataru.

Primera radi, srešće se još u grupnoj fazi Španija i Nemačka, koji su poslednji put na Mundijalu igrali 2010. kad je Crvena furija slavila u polufinalu pogotkom Karlesa Pujola i kasnije preko Holandije osvojila Zlatni globus. Isti rivali bili su akteri i spektakularnog meča iz novembra 2020. kad je selekcija Luisa Enrikea dobila susret Lige nacija u Sevilji. Ubedljivo – 6:0.

Izabrane vesti

Ili, kako vam se čini, duel Belgije i Hrvatske? Crveni đavoli i aktuelni viceprvak sveta su tokom istorije imali nekoliko zanimljivih okršaja što u mundijalskim, što u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta. Među jakim grupama je ona u kojoj su Portugalci, Urugvajci, reprezentativci Gane, uz nezgodnu selekciju Južne Koreje. Možda je čak i najjača u Kataru.

Jedna od reprezentacija koja se uvek sa posebnom pažnjom prati jeste Argentina. Prvak Južne Amerike može da bude zadovoljan žrebom, za rivale je dobio Poljake i Meksikance i utisak je da ne bi trebalo da ima problem da prođe. Isto može da se konstatuje za Engleze, pošto su im zapali Amerikanci, Iranci i bolji iz evropskog baraža između Škotska/Ukrajina – Vels.

Utisak je da su najbolje na žrebu prošli Holanđani. Iz prvog šešira dobili su domaćina Katar, a glavni konkurent za prolaz biće im prvak Afrike, Senegal. I prvak sveta, Francuska, može da peva, s obzirom da će Dansku, Tunis i pobednika interkontinentalnog baraža između Perua - Australije ili Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prvenstvo sveta na programu je od 21. novembra do 18. decembra. Titulu brani Francuska, koja je pre četiri godine u Rusiji savladala Hrvatsku (4:2).

GRUPA A

1. Katar

2. Ekvador

3. Senegal

4. Holandija

GRUPA B

1. Engleska

2. Iran

3. SAD

4. Ukrajina/Škotska/Vels

GRUPA C

1. Argentina

2. Saudijska Arabija

3. Meksiko

4. Poljska

GRUPA D

1. Francuska

2. Peru/Australija/UAE

3. Danska

4. Tunis

GRUPA E

1. Španija

2. Kostarika/Novi Zeland

3. Nemačka

4. Japan

GRUPA F

1. Belgija

2. Kanada

3. Maroko

4. Hrvatska

GRUPA G

1. Brazil

2. Srbija

3. Švajcarska

4. Kamerun

GRUPA H

1. Portugalija

2. Gana

3. Urugvaj

4. Južna Koreja


tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija BelgijeFudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija EngleskeFudbalska reprezentacija Francuskefudbalska reprezentacija hrvatskefudbalska reprezentacija JapanaFudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija PoljskeFudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija Urugvajareprezentacija Nigerijereprezentacija GaneSvetsko prvenstvo 2022Svetsko prvenstvoMundijalKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara