Sa meča Voždovac – Inđija (©Starsport)
Sa meča Voždovac – Inđija (©Starsport)

Šatara obrisao debele kikseve golmana, Mačvin glavomet za beg sa dna

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 15:28

Inđija uzela bod na Krovu

Bez poraza je Mladost odigrala zimske pripreme, a u dva kola prolećnog dela Superlige uzela je samo bod. I to golom u 90. minutu!

Samo koji minut delio je Radnik da odnese sva tri boda iz Lučana, pošto ga je obilato častio golman domaćin Samčović, ali je čuvara mreže i Mladost spasao kapiten Šatara golom nakon kornera – 2:2.

Izabrane vesti

Posebno je interesantno da je Mladost povela u 1. minutu preko Kosa, ali tako rano postignut gol nimalo nije pomogao Lučancima da odigraju kvalitetnu utakmicu. Naprotiv, Radnik se brzo presabrao posle šokantnog početka i počeo je da pravi velike probleme domaćinu.

Potpuna ofanziva tima koji trenira Slavoljub Đorđević isplatila se u poslednjem minutu poluvremena. Jednu “balon” loptu, koja je kao sveća padala ispred gola Mladosti golman domaćih Samčović je, ničim izazvan, ispustio pravo na nogu Lukića, koji je sa 20 centimetara gurnuo fudbal u gol za izjednačenje.

Radnik je nastavio sa napadima kada je krenuo drugi deo meča i to mu se isplatilo. Bogdanović se prošetao kroz odbranu Lučanaca, izašao ispred Samčovića, koji ga je oborio i skrivio penal. Makarić je bio egzekutor za 2:1.

Osim tog, gosti iz Surdulice su tražili još dva penala, ali sudija Živković je odmahivao rukom.

I kada se očekivao kraj, Lučanci su došli do kornera, centaršut je stigao do peterca, gde se ubacio štoper Šatara i udarcem glavom doneo bod ekipi Mladosti (2:2).

Mačva više nije poslednja na tabeli, a ni opstanak više ne zvuči kao nemoguća misija, makar gledajući stanje na tabeli.

Iako je Metalac u većem delu meča bio bolji tim u Šapcu, promašio brojne šanse na 0:0, kako to obično biva, kazna ga je stigla u nastavku. Dva glavometa, dva karambola u šesnaestercu donela su Mačvi pobedu od 2:1.

Posle promašaja gostiju, Šapčani su počeli da se oslobađaju sredinom drugog poluvremena. Vođstvo im je doneo Mijailović koji se najbolje snašao u šesnaestercu posle kornera, a loptu je prethodno udarilo bar pet-šest igrača.

Metalac je uspeo da uzvrati u 80. minuti lepim golom Antonijevića, koji je poleteo kroz vazduh i pocepao mrežu udarcem glavom, ali ta radost Milanovčana je trajala celih 120 sekundi. Ponovo korner za Mačvu, ponovo karambol i majstorska reakcija Dilana Ortiza, koji je udarcem preko glave našao tek toliko prostora koliko lopta može da prođe do mreže.

Posle pet uzastopnih poraza u prvenstvu, Inđija je na voždovačkom Krovu došla do boda – 1:1.

Kako je tekla utakmica, zeleni su mogli komotno i do sva tri, jer je Zmajeve spasla stativa u 74. minutu, posle bombe Bastajića sa 20 metara.

Centralna figura meča bio je vezista domaćih Jovan Nišić, posle čijeg centaršuta je Gajić doneo Voždovcu vođstvo, a onda je pred kraj poluvremena Nišić napravio grešku u svom šesnaestercu i “asistrao” Dimitrovu da postigne pogodak za izjednačene.

SUPERLIGA - 21. KOLO

Petak

TSC – Rad 0:0

Napredak – Javor 1:1 (0:1)

/Bačanin 75 - Ostojić ag 11/

Proleter – Zlatibor 2:2 (2:2)

/Kovačević 4, Živojinović 32 – Vukić 9, Janjić 43/

Spartak – Bačka 1:0 (1:0)

/Furtula 40/

Partizan - Novi Pazar 4:1 (0:0)

/L. Marković 54, Natho 61 p, Holender 63, Vlajković 87 ag - Kojić 76/

Ćukarički – Vojvodina 3:3 (2:0)

/Birmančević 5, Ćirković 12, Ćolović 98 – Vukadinović 64p, Stojković 65, Simić 80/

Subota

Mačva – Metalac 2:1 (0:0)

/Mijailović 72, Ortiz 82 – Antonijević 80/

 Mladost – Radnik 2:2 (1:0)

/Kos 1, Šatara 90 - Lukić 45, Makarić 53p/

 Voždovac – Inđija 1:1 (1:0)

/Gajić 9 – Dimitrov 42/

Radnički - Crvena zvezda U TOKU



tagovi

fk voždovacSlavoljub ĐorđevićRadnikMladost LučaniMetalacJovan NišićFK InđijaMačva ŠabacSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara