(©AFP)
(©AFP)

Saudi derbi u srpskim bojama: Dominacija Sergeja i Mitra u Rijadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 22:03

Obojica strelci protiv Al Ahlija – 3:1

Može svet da bruji o Kristijanu Ronaldu, da pada u nesvest posle svakog njegovog gola, ali gazde u multimilionerskoj ligi Saudijske Arabije su – Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

Novo kolo, novi derbi i nova sjajna partija srpskog reprezentativnog dvojca, koji drže Al Hilal na prvom mestu tabele, bez ijednog poraza.

Izabrane vesti

Al Ahli sa svojim jatom skupocenih zvezda je došao da pomrsi konce lideru, ali našao se na kolenima samo što je utakmica počelo. Što bi tv komentatori često znali da kažu, publika još nije ni zauzela svoja mesta, a momci u plavim dresovima su poveli 1:0.

Igrao se 45. sekund kada je Kalidu Kulibali poslao dugu loptu iza leđa odbrane Al Ahlija gde se našao Sergej Milinković-Savić, sa osećajem za prostor i vreme kao da je učio u Seriji A od Filipa Inzagija. Realizacija je bila jednostavniji deo posla za srpskog vezistu.

Onda je u prvi plan istupio drugi srpski velemajstor – Aleksandar Mitrović. Prvo nije bilo dobro. Al Hilal je izborio penal, a Mitrogol je preuzeo odgovornost, nije dobro šutnuo, pročitao ga je Mendi i odbranio.

Ispostavilo se još jednom da je Mitroviću lakše da sa 11 metara pogodi glavom nego iz penala. Pred kraj poluvremena poleteo je centaršut ka njemu, a on je taman tu negde gde je bela tačka skočio i glavom poslao loptu kao rukom tamo gde Mendi ovog puta nije mogao da dohvati. To je osmi gol srpske „devetke“ u ligi Saudijske Arabije, drži drugo mesto na listi strelaca, iza Ronalda.

Al Ahli je u drugom poluvremenu imao periode bolje igre, kada je uspeo i da smanji zaostatak preko Sen Maksimana nakon potpune konfuzije u šesnaestercu domaćih. Ali, uspeli su pred kraj, kada se očekivala totalna ofanziva gostiju, da momci u belom pokopaju sami sebe. Ibanjez i golman Mendi se nisu razumeli i štoper je glavom vratio loptu u – svoj gol.



tagovi

Aleksandar MitrovićSergej Milinković SavićSaudijska Arabija 1Al HilalAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara